09 Şubat 2010 Salı Yıl:41 Sayı:14209
 
08.02.2010 USD(A) USD(S) EUR(A) EUR(S) 09.02.2010 10:11 USD(A) USD(S) EUR(A) EUR(S) İMKB
MERKEZ BANKASI 1.515 1.522 2.073 2.083 PİYASALAR 1.519 1.520 2.080 2.081 50298
 
 E-TÜRKİYE
 ANASAYFA
 GÜNDEM
 EKONOMİ
 DÜNYA GÜNDEMİ
 SPOR
 MAGAZİN HATTI
 SAĞLIK
 KADIN VE AİLE
 GÜNÜN İÇİNDEN
 KÜLTÜR SANAT
 YAZARLAR
 YAZI DİZİSİ-RÖPORTAJ
 İNSAN VE TOPLUM
 ARŞİV VE ARAMA
 KÜNYE
 EMAIL
 SERİ İLANLAR
 ABONELİK
 TELEFONLARIMIZ
 RSS
 
 
Yılmaz 
Öztuna
 
 Önemli görüşmeler
Rahim 
Er
 
 Askerî müdahale, hiçbir zaman ...
İsmail 
Kapan
 
 TSK’yı korumak ve kollamak!..
Mehmet 
Soysal
 
 Bir ciğerin öyküsü -1-
M.Necati 
Özfatura
 
 Gelişen ülke; Türkiye
Ahmet 
Sağırlı
 
 Mutabakat ne demek
Prof. Dr. Çağrı 
Erhan
 
 Kendimize has dış politika üre...
Mustafa 
Selçuk
 
 IMF ve Mali Kural
Ediz 
Hun
 
 Orman ana kucağı gibi ...
Behçet 
Fakihoğlu
 
 Bu TV programı ile nimetlere s...
Lütfi Köksal 
Şerif Akçan
 
 ÇALIŞAN DÜNYASI
Ömer 
Söztutan
 
 kadınlar & erkekler
Şükrü 
Cido
 
 Bebeklerde uyku düzeni...
M. Ali 
Demirbaş
 
 Hatasız âlim kimdir? -2-
Vehbi 
Tülek
 
 Hadis âlimlerinden İbni Ebî Şe...
Mehmet 
Oruç
 
 Her organ dilden şikâyetçi
Abdüllatif 
Uyan
 
 Birini bekler gibi...
 
 
Ömer Faruk 
Ünal
 
 Hakem bozuk zeminde
Sadık 
Söztutan
 
 CEP DEFTERİM
İSTANBUL
Durum
Yılmaz Öztuna
yilmaz.oztuna@tg.com.tr
10 Temmuz 2008 Perşembe
Terör İstanbul’a sıçradı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terörün Türkiye’nin değil, bütün insanlığın büyük problemi olduğunu veciz ifadelerle söyledi. Devletleri, terörle kararlı mücadeleye davet etti. Ertesi gün, İstanbul’daki Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğu terörist eyleme maruz kaldı. 3 terörist öldürüldü, biri arabası ile kaçtı. 3 polisimiz şehid oldu. Fedakâr emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz.
Terörün yeryüzündeki en büyük düşmanı şüphesiz Amerika’dır. Zira Amerika, terör tarafından canevinden, New York ve Washington’da havadan vurulmuştur. Bu, Dünya tarihinin en büyük terör olayı idi. Amerika’nın Irak savaşını açması, petrol ve İsrail’i savunmak faktörleri dışında, terörü cezalandırmak hedefini de güdüyordu.
Terör şampiyonları bir zamanlar Latin Amerika’da cirit atarlar, oradan başka kıt’alara sıçrarlardı. Şimdi Orta Doğu en yoğun bölge kabûl edilmektedir. Pakistan dahildir. Henüz Orta Asya Cumhuriyetleri masûn ve mahfûz görünüyor.
Bununla beraber terörün sataşmadığı, sataşmak ihtimalinin bulunmadığı bir ülke yeryüzünde mevcut değildir. Nitekim Londra, Paris, Madrid gibi Avrupa’nın en mutena başkentlerinde en büyük ölçüde eyleme girişebilmiş, ağır hasarlar vermiştir.
Türkiye, çeyrek asırdan fazla bir zamandan beri PKK terör örgütü ile iç savaş hâlindedir. Kendini bilmez, şaşkın devletler, bu müddetler içinde PKK’ya destek verdiler. Kendilerine zararı olmadığı için korudular, hattâ teşvik ettiler. Bugün PKK ile mücadelemiz sürüyor.
PKK, Türkiye’ye çok pahalıya mâl oldu. Yüzlerce milyar dolar zarar verdi. Türkiye tarihinin en büyük ekonomik projesi GAP’ın bitirilmesini engelledi. Nâmına eylem yaptığını iddia ettiği Kürt asıllı vatandaşlarımız büyük kayıplara uğradı. Güneydoğu Anadolu’nun kalkınma hamlesi yarıda kaldı. Terör asker, polis, öğrenci, öğretmen, iş adamı, imam, kadın erkek, ihtiyar genç, çocuk bebek ayırımı yapmadı. Maalesef en feci kıyımlar gerçekleşti. Her yere sıçradı, bulaştı. Tabiati gereği tamamen dünyanın hiçbir ülkesinde kökü kazınamazsa da, Türkiye’de terörle mücadele; Devlet’in ve halkımızın bütün organları, bütün kesimleriyle, kesin bir kararlılıkla, en asgarî düzeye ininceye kadar, sürecektir.


Bu Makaleyi Arkadaşınıza Gönderin!
Sizin Bilgileriniz
Adınız - Soyadınız :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın Bilgileri
Arkadaşınızın Adı - Soyadı :
Email Adresi :
Yorumunuz :

  Yazarın Son 10 Makalesi

Makale BaşlıkTarih
Önemli görüşmeler 09 Şubat 2010 Salı
Polis ve astsubay 08 Şubat 2010 Pazartesi
Dış politikamız 05 Şubat 2010 Cuma
Afrika ve biz04 Şubat 2010 Perşembe
Asya’da sıkıntı03 Şubat 2010 Çarşamba
Anayasa 02 Şubat 2010 Salı
Dış politika 01 Şubat 2010 Pazartesi
Subay statüsü 29 Ocak 2010 Cuma
Avrupa Konseyi28 Ocak 2010 Perşembe
Afganistan 27 Ocak 2010 Çarşamba
Diğer Makaleler için Tıklayınız... 

Bu gazete basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir. Copyright © İhlas Gazetecilik A.Ş.