Cumhuriyet'ten başörtülü Ankara provokasyonu

Cumhuriyet'ten başörtülü Ankara provokasyonu

MEDYA Haberleri

Cumhuriyet gazetesi Ankara saldırısıyla ilgili tepki çeken bir habere daha imza attı. Sahte hesaptan atılan bir tweet üzerinden haber yapan gazete başörtülü kadınları adeta hedef gösterdi.

Ankara, 17 Şubat ve 13 Mart'ta terör örgütlerinin hedefi oldu. Saldırıda 37 vatandaş hayatını kaybetti. Terör örgütüne toplumun her kesiminden tepki gelirken Cumhuriyet gazetesi sahte hesapla atılan bir tweet üzerinden başörtülü kadınları adeta hedef gösterdi.
Ayşe Hümeyra Okur isimli Twitter kullanıcısının attığı yaptığı paylaşımı araştırmadan okurlarına duyuran gazete haber ve gazetecilik ilkelerini yine görmezden geldi. Ayşe Hümeyra Okur isimli hesabın profil fotoğrafı eşarp reklamlarında yer alan bir modele ait.

Cumhuriyet'ten başörtülü Ankara provokasyonu

Gazete, kullanıcının "Ölenlerin yarısı Cehape'li Diğer yarısı Paralel O halde sorun yok!!!" tepki çeken ifadelerini doğruluğunu sorgulamadan haberleştirdi.

Cumhuriyet'ten başörtülü Ankara provokasyonu

Gazete haberi 'Zihniyetiniz batsın' başlığı ile başörtülüleri hedef gösterek okurlarına sundu.

Cumhuriyet'ten başörtülü Ankara provokasyonu

Ayşe Hümeyra Okur'un profil bilgilerinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi siyasal bilimlerde olduğu bilgileri okul tarafından yalanlandı. Bahçeşehir Üniversitesi Medya Direktörü Onur Uysal Twitter'dan "Bahsi geçen kişi çalışanımız/öğrencimiz/mezunumuz olmadığı gibi Siyasal Bilimler diye bölümümüz de yok" ifadelerinin yer aldığı açıklama yaptı.
 

Düzenleyen:  - MEDYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...