Tüh, senin kalıbına!

A -
A +

Her gün binlerce insan katlediliyor, şehirler yıkılıyor, medeni (!) ülkeler utanmadan sıkılmadan bu manzarayı film izler gibi seyrediyor. Tüh senin kalıbına!..
Orta Doğu, kelimenin tam anlamıyla ateş çemberi içinde.. Lübnan, Irak, Kuzey Irak, Suriye, Mısır ve Libya'da her gün ortalama bin kişi hayatını kaybediyor. Dünyanın sesi çıkmıyor. Patlayan bombaları sadece seyrediyorlar. Libya'da hükümetle savaşan Trablus ve Misrata merkezli grupların oluşturduğu Fecr-i Libya Kuvvetleri Trablus Uluslararası Havaalanı'nı tamamen ele geçirdi. Uçaklar tahrip edildi, milyarlarca dolarlık zarar var. Musul işgalinden sonra heyecanlanan 6 bin yabancı uyruklu militan IŞİD'e katıldı. ABD'de isimlerini gizli tutan üst düzey yetkililer Fransız AFP ajansına yaptıkları açıklamada IŞİD'de 50 ülkeden 12 bin yabancı militanı var, bunlardan 100'ü Amerikalı, diyor. Bu militanları bu örgüte yerleştirenler ancak bu kadar net ayrıntıyı bilir. ABD'nin genelkurmay başkanı Dempsey IŞİD bizim için doğrudan tehdit değil, diyebiliyor. O zaman iki tane zırhlı aracın havaya uçurulması tamamen göstermelik saldırı.. İçlerinde insan var mıydı belli değil. Musul Barajı'nın geri alınmasıyla Erbil'in kurtarılması da bütünüyle senaryo daha doğrusu kılıf. Bakın bu olayın hemen ardından peşmergelere silah yardımı yapılmaya başlandı...
Amerikalılara göre IŞİD'in 50 bin militanı var. Hepsi ruh hastası, ne dinleri var ne imanları.. Bakın Irak ile Suriye'de, Şii ve Sünni camilerini yerle bir ediyorlar. Türbeleri, kutsal mekânları bombalıyorlar. Kiliseleri ortadan kaldırıyorlar. Yani dünyadaki bütün delileri toplamışlar, Irak'a göndermişler, yakıp yıksınlar diye.. Bunları Suudi Arabistan ile Katar'ın finanse ettiği söyleniyor. Almanya da IŞİD'i destekliyor. Alman Welt Am Sonntag gazetesi, haziran ayında Merkel hükümetinin 1 yıldır IŞİD'in elinde rehine olarak tutulan 27 yaşındaki bir Alman için anlaşma masasına oturduğunu, karşılık verilerek serbest bırakıldığını haber olarak yayınladı. Türkiye IŞİD'e karşı cephe alamıyor, zira Musul'da rehin alınan 49 vatandaşımız ellerinde.. Onları bize karşı kalkan olarak kullanıyorlar. ABD'nin, İran'a karşı bir güvenlik duvarı oluşturmak için Orta Doğu ülkelerini silahlandırdığı öne sürülüyor. Geçen yıl 50 milyar dolarlık silah satan ABD, böyle hem kâr ediyor, hem de İran'a karşı bir korku argümanı üretiyor. Silah şirketleri para kazanacak diye her gün binlerce insan katlediliyor, şehirler yıkılıyor,  insan kafalarıyla top oynanıyor, medeni (!) ülkeler utanmadan sıkılmadan bu manzarayı film izler gibi seyrediyor. "Tüh senin kalıbına!"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.