Başbakan'dan veda konuşması

A -
A +

Başbakanın son grup konuşması veda konuşması niteliğindeydi. Başbakan'ın sözleri milletvekillerini ağlattı. Herkesten helallik istedi. Tabii ki o salon acılara, sevinçlere, kederlere ve birçok başarıya şahitlik etti. Bundan sonra Sayın Başbakan o salondan hitap edemeyecek vekillere. Ama inşallah her yıl genel kurul salonunda milletvekillerine hitap edecek. AK Partili vekiller partinin siyasi liderinin mekan ve makam değiştirmesine bile çok üzülüyorlar. Ama rahat olsun herkes, Başbakan çok uzak bir yere gitmiyor. Ayrıca AK Parti bir lider partisi olmaktan çok bir siyasi harekete dönüşmek zorunda. Başında Erdoğan gibi güçlü bir lider varken bu dönüşümü sağlamak zordu. Ama şimdi Sayın Erdoğan'ın desteği ile AK Parti bir siyasi harekete dönüşecek ve kadro hareketi haline gelecek.
Seçim çalışmaları hızlanmaya başladı. Başbakan Erdoğan televizyon programlarına start verdi. İlk anket sonuçları gelmeye başladı. Sayın Erdoğan açık ara önde gözüküyor. Hafta sonu memleketteydim. Çorum, Tokat ve Yozgat'ta kendimce nabız tuttum. Anadolu insanı Başbakan Erdoğan'ı Köşk'te görmek istiyor. Ekmeleddin Bey'i pek kimse tanımıyor. MHP tabanı CHP ile iş birliği yapılmasından rahatsız olmuş görünüyor.
Başbakan Erdoğan bayramdan sonra temposunu daha da arttıracak ve günde iki miting yapacak. Ben ilk turda rahatlıkla seçileceğine inanıyorum,
11 Ağustos ile 28 Ağustos tarihleri arasında kendisinden sonra Başbakan, Genel Başkan kim olmalı? sorusuna anketlerle, istişarelerle, cevap arayacaktır. Millette ve AK Parti tabanında karşılığı olan kendisi ve parti ile uyumlu çalışabilecek, Paralel Yapı ile mücadele edecek bir vekile hükümeti kurma görevi verecektir. Sayın Erdoğan'ın gönlünden geçen aday ile istişareler-anketler sonucunda ortaya çıkan aday aynı isim olmayabilir. Ama Başbakan istişarelerden çıkan sonuca göre hareket edecektir.
Evvelsi akşam Başbakan'ı televizyonda dinleyenler artık anlamışlardır. Başbakan'dan sonra AK Parti'de kavga bekleyenler avucunu yalarlar. Her şeye istişare ve ortak akılla karar verilecek. Böyle bir karardan kavga ve ayrılık çıkmaz.
Sayın Başbakan genel seçimlerin zamanında yapılacağına işaret etti. Siyasi ve ekonomik istikrar açısından bu doğru bir tercihtir.
Bu gece mübarek Kadir Gecesi yer ve imkan bulabilirsek Eyüp Sultan'da geçirmek istiyoruz.
Tüm okuyucularımın mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum. Yüce Rabbimden Filistinli kardeşlerimize yardım etmesini diliyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.