Yeni Başbakanı Millet Belirleyecek

A -
A +

Havalar çok sıcak da olsa çok şükür güzel bir bayram geçiriyoruz. İsrail'in Gazze'de uyguladığı devlet teröründe incecik bedenleri parçalanan çocukların haber ve görüntüleri bütün dünyamızı altüst ediyor. Bu hava saldırılarının talimatını verenler ve bu talimatları uygulayanlar insan olamaz. Bayramımızın zehir olmaması için bayram dönüşü tüm sürücülerin dikkatli davranması gerekiyor. Herkes Çarşamba ve Pazar günü dönmeye kalkmasın. Bu iki gün yollar çok kalabalık olacak. Perşembe ve Cuma günü en sakin günler olacak. O günlerde dönmenizi, yola uykusuz çıkmamanızı tavsiye ederim.
Bayramdan sonra Köşk seçimini daha fazla konuşacağız. Kamuoyu yoklama sonuçları gelmeye başladı. Başbakan Erdoğan açık ara önde götürüyor kampanyayı. Sayın Erdoğan Köşk seçimini garantilemiş durumda. Milletin ekseriyeti onu Devlet Başkanı olarak görmek istiyor. Sayın Başbakan'ın hedefi sadece Köşk seçimini kazanmak değil, onun hedefi Köşk seçimini yüzde 55 ve üzerinde bir oyla kazanmak. Peki bu mümkün mü? Çarşıya sokağa baktığınızda, milletin eğilimini incelediğinizde bunun mümkün olduğunu görüyorsunuz. Çatı adayı İhsanoğlu yüzde 35-38, Selahattin Demirtaş yüzde 6-8 arasında bir oy alacakmış gibi görünüyor. Yabancı aktörler bile yerel seçimlere gösterdikleri ilgiyi Köşk seçimine göstermiyorlar. Mesela Amerikalar seçimin kesin galibinin Erdoğan olduğunu söylüyor ve bir sürpriz beklemiyorlar.Hal böyle olunca herkes Köşk seçiminden ziyade Erdoğan sonrasını merak ediyor. Yeni Başbakan kim olacak? Yeni kabinede hangi bakanlar değişecek? Sayın Abdullah Gül kongrede aday olacak mı? 2015 seçimlerine AK Parti'yi kim taşıyacak? Sayın Başbakan'ın ve AK Parti'nin şu anda tüm enerjileri ile Köşk seçimlerine yönelmeleri ve bütün vaatlerini kampanyaya ayırmaları ne kadar doğal ve haklı ise kamuoyunun da yukarıda sıraladığım soruların cevaplarını merak etmesi ve cevap araması o kadar doğal. Çünkü AK Parti'nin geleceği ve başarısı hepimizi ve ülkemizi, ülkenin çıkarlarını ve bekasını yakından ilgilendiriyor. Maalesef şimdilik AK Parti'nin yerini doldurabilecek ve ülkemizi bulunduğu yerden daha ileriye taşıyacak bir siyasi organizasyona sahip değil bu ülke. Emin olun ki yeminli Erdoğan ve AK parti düşmanları hariç, insanlar Erdoğan sonrasında AK Parti'nin başarısız olmasını arzu etmiyorlar. Bu aklı başında herkesin çıkarına aykırı.
Genelde millet AK Parti'nin Erdoğan gibi güçlü ve çaplı bir liderden sonra neler yapabileceğini merak ediyor ve az da olsa endişe duyuyorlar. Her ne kadar Sayın Erdoğan "Bu hareketin siyasi lideri benim. Buradayım bir yere gitmiyorum. Her şey olduğu gibi devam edecek" dese de insanlar hesap edilmemiş riskler almak istemiyorlar. Şu anda kamuoyu bu konuları konuşup tartışıyor. Başbakan Erdoğan'ın "Abdullah Bey isterse gelir kongrede aday olur" cümlesi AK Parti tabanını rahatlatmış ve AK Parti'de kavga bekleyenleri de hayal kırıklığına uğratmış durumda.
Bazıları yönlendirmek, algı oluşturmak için yazıp çizdiğimizi söyleseler de biz doğru bildiğimiz Allah rızası için söyleyeceğiz. Milletin ekseriyeti Tayyip Bey'den sonra Sayın Abdullah Gül'ün partinin başına gelmesini istiyor. Bu konuda yapılan tüm anketlerden de Abdullah Bey birinci çıkıyor. Abdullah Bey kongrede aday olur mu olmaz mı bilmiyorum. Aday olursa rakibi olmaz. Abdullah Bey'den sonra Başbakanlık için en çok konuşulan isim Sayın Davutoğlu ve Binali Yıldırım Bey. Ama Başbakanı tanıyanlar bilir. O son güne kadar bütün istişarelerini yapar, herkesi dinler, herkese kulak verir. Anketler yaptırır kendi gönlünden geçen isimden ziyade millet orada kimi görmek istiyorsa o isme hükümeti kurma görevi verir. Biz 13 yıldır Sayın Erdoğan'ın millete rağmen bir karar aldığını görmedik. Yeni Başbakanı ortak akıl, istişareler ve millet belirleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.