Millet Köşk'ü fethetti

A -
A +
12. Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan dün TBMM çatısı altında yemin ederek görevine başladı. Bizler de o tarihî ana tanıklık ettik. Tarihimizde ilk kez halkın oyları ile seçilen bir Cumhurbaşkanının yemin ve mazbata teslim törenine şahitlik ettik. Dün demokrasimizin bayram günüydü. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim şöleni dünkü bayramla taçlandırıldı. Millet dün Çankaya'yı fethetti. Artık devletin başında millet kimi istiyorsa o olacak. Devlet başkanının kim olacağına bundan böyle millet karar vereceği için artık devlet başkanları milleti, milletin isteklerini, değerlerini dikkate almak zorundalar. Son 13 yılda AK Parti'nin yaptığı en önemli reformlardan biri cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesidir. Bu reformla millet yönetime ortak oldu. Artık Çankaya'nın sahibi bürokratik elit değil, bizzat halkın kendisi.
Dün Meclis çatısı altında halkın her kesiminden renkler vardı. 2007'deki TBMM'deki yemin törenini Hayrünnisa Gül izleyememişti, ona tahammül edilememişti. Ama bu kadrolar sabretti, Türkiye'deki değişimi sağladılar ve dün Emine Erdoğan kızları ile beraber töreni Meclis'ten izledi.
Eskiden TBMM'ye yaklaştırılmayan ne kadar halk kesimi varsa hepsi orada bir şekilde temsil edilmişti. TBMM olağanüstü gündem ile toplanmıştı. CHP hariç Meclis'te grubu bulunan bütün siyasi partiler yerlerini aldılar. CHP'den, önce 3 vekil, daha sonra 5-10 vekil daha geldi. Meclis Başkanı mazbata ve yemin töreninin nasıl icra edileceğini açıklarken belli ki önceden hazırlanmış olan CHP'li bir vekil, elinde bir kitapçık sallayarak ve avazının çıktığı kadar bağırarak bir şeyler söylemeye çalışıyordu. Meclis Başkanı Sayın Cemil Çiçek, kendisini sükûnete davet etmesine, defalarca uyarmasına rağmen bir vekile yakışmayan tavırlarla avaz avaz bağırmaya-çağırmaya devam ediyordu. Sayın Çiçek, "Ne yaparsanız yapın, yemin törenini engellemenize izin vermeyeceğim" deyince de elindeki kitapçığı Meclis Başkanı'na doğru fırlatarak hep birlikte genel kurul salonunu terk ettiler. Bu davranışı izleyiciler dahil vekiller de yuhaladı. Emin olun hiç hoş bir çıkış ve görüntü değildi, Meclis'e yakışmıyordu. Dünkü demokrasi bayramına gölge düşürmeye çalıştılar ama başaramadılar. İç tüzük fırlatan vekil, Bülent Ecevit'e Anayasa kitapçığı fırlatan Ahmet Necdet Sezer'in bu ülkeye ne zararlar verdiğini hatırlıyor mu? Türkiye'yi o günlere mi döndürmek istiyorsunuz?
Sayın Erdoğan'ın Keçiören'deki evinden halk tarafından uğurlanmasından başlayarak Meclis'e, Anıtkabir'e ve nihayet Köşk'e kadar geçtiği her yerde insanlar ona sevgi gösterilerinde bulundular ve sevincini paylaştılar. Aynı sevinci bizler de o Meclis çatısı altında yemin edip görevine başlayınca yaşadık. Şükürler olsun, Yaradan'a ne kadar şükretsek azdır. Milletin çocukları, Anadolu'nun evlatları tüm engellemelere, tüm kumpaslara, tüm Bizans oyunlarına rağmen devletin başına geldiler. Rabbim bizlere bu günleri hamdolsun gösterdi.
CHP yemin törenine katılmamakla millet iradesine saygısızlık etti. Millet bunun hesabını sandıkta sorar. Onlar eski Türkiye'de kalmaya devam ediyorlar. Dün Meclis çatısı altında önemli bir gurur tablosunu hep birlikte yaşadık. Dün ona 'Muhtar bile seçilemez' diyenlerin ne kadar öngörüsüz oldukları bir kez daha kanıtlandı. 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni görevinden dolayı tebrik ediyoruz. Rabbim kendisine yardım etsin. O'nun oradaki varlığı bize en az 5 yıl daha güven ve huzur verecek. Yeni Türkiye'nin inşası hızla devam edecek. Hepimiz için, özellikle de millet için hayırlı olsun.
AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Yeni Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nu da tebrik ediyoruz. Önce Rabbim sonra da herkes Hoca'ya yardım edecek, destek verecektir. Hoca'nın başarılı olacağından en ufak bir kuşkunuz olmasın. Ona da dua edin. İnşallah bu akşam yeni kabine de açıklanır. Hayırlı olsun inşallah.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.