ABD yanlış ata oynuyor…

A -
A +
Star Medya Grubu, Kanal 24, Akşam ve Güneş Gazetelerinin sahibi işadamı Ethem Sancak, Star Medya Yayıncılık Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocakden'i görevden aldı. Bir iş adamı, patron istediği ekiple, insanla çalışma özgürlüğüne sahiptir. Kimse ona kiminle çalışacağını dikte ettirmemelidir. Ethem Bey benim mahallemde sevilen, sayılan düzgün bir iş adamıdır. İş yapma biçimini-becerisini hep takdir etmişimdir. Ancak, üç arkadaşımızla yollarını ayırma yöntemi ve biçimi şık olmadı. O böyle bir niyet taşımasa da, üçünün birden bir gecede aniden görevden alınması tasfiye gibi, operasyon gibi algılandı. Bu ayrılığın birçok insani yol ve yöntemi bulunabilirdi. Tercih edilen bu yöntemle görevden alınan üç pırıl pırıl gazeteci ile ilgili birçok dedikoduya zemin hazırlanmış oldu. Ethem Bey, bu işi daha şık ve akıllı bir yöntemle yapmalıydı.
Görevden aldığınız üç isim sıradan gazeteciler değil. 28 Şubat'tan bu yana ciddi bir fikir mücadelesi veren; haberleriyle, yazıları ile ve televizyon programları ile bizim mahallemize ve düşüncemize önemli hizmetler vermiş isimler bunlar. Sağ cenahta son yıllarda bizim mahallede 10 önemli isim varsa üçü bu arkadaşlar olur. Güya yeniden yapılanma kararı almışlar. Eyvallah, kimsenin itirazı yok. Ama yeniden yapılanmada bu arkadaşlarla çalışmayı düşünmüyor idiyseniz kulaklarına hafifçe fısıldasaydınız. Herkes onurlu bir şekilde istifasını verir giderdi veya başka bir yöntem bulunurdu.
Bence konu yeni yapılanma filan değil. Bence Ethem Bey "Bu grubun patronu benim" dedi. Eyvallah patronluğunuza itiraz yok. Patron olmanız her çalışanınıza diş geçirebileceğiniz anlamına gelmiyor. Bizim itirazımız işin zamanı ve yöntemi ile ilgili. Üç simge ismi daha makul yöntemlerle uğurlayabilirdiniz. Kabul edin ki Mustafa Karaalioğlu yıllardır o medya grubunu ayakta tutmak ve büyütmek için ciddi çabalar sarf etmiş bir yönetici. Reklam temininden, personelin özlük haklarına kadar ilgilenmediği konu yoktu Karaalioğlu'nun. Kimse dedikodulara itibar edip bu üç değerli gazeteci ile ilgili çamur atılmasına izin vermesin. Biz bunları tanıyoruz. Yıllardır şerefleriyle-namuslarıyla kendi dünya görüşleri çerçevesinde demokrasi-insan hakları-özgürlükler ve daha müreffeh, daha demokrat bir Türkiye için fikri mücadelelerini yapıyorlar. Bu üç değerli kalemin iş sorunu olmaz. Hepimiz kapı gibi arkalarındayız...
***
İran ile P5+1 ülkeleri arasında devam eden nükleer müzakerelerde nihai anlaşma güya 24 Kasım'da yapılacaktı. Bu anlaşmanın hatırına Obama, İran'ı üzmemek için Esad yönetimine göz yumuyordu. Şahsen hepimiz bu işin anlaşma ile sonuçlanmayacağını biliyorduk ama Obama yönetimi umutluydu. Nihai anlaşma için hedef  tarih 1 Temmuz'a uzatılmış. 7 ay daha İran ABD'yi oyalayacak. Belki 7 aylık süre de İran'a yetecek. Oysa çözüm zemininin ortaya çıkmadığını herkes biliyor. Ama kimsenin "olmadı" demek işine gelmediği için erteleme oldu herhalde. ABD Orta Doğu'da yanlış ata oynamaya devam ediyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.