GEZİCİLER YALOVA'DA 3 MAYMUNU OYNUYOR

A -
A +

Yalova Belediyesi'ne bağlı ekipler, dün Tonami Meydanı'ndaki ağaçları kesmeye başladılar. CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "30 santim çapındaki ağaçları söküp nakledecek bir aracımız yok. O nedenle kesilecek" demişti. Başkan dediğini yaptı ve 180 ağacı kesti. CHP'li başkan yerel seçimlerden kısa bir süre önce Atatürk'ün Yürüyen Köşkü'nün 50 metre yanında kesilmiş bir kavak ağacının önünde poz verip olayı kınadığını ve ağaç katliamı olduğunu söylemişti. Aynı başkan koltuğu garantiledikten sonra "Başka çare yok, bu ağaçlar kesilecek" diyebiliyor. Taksim'de sökülüp başka yere taşınan 3-5 ağacı bahane ederek, çevre ve yeşil duyarlılığını istismar edip sokakları savaş alanına çeviren Gezi akıllılar neredeler? İş makinesinin önünde Taksim'de şov yapan vekiller, ODTÜ yolunda ağaç sökme makinelerini taşlayan CHP'li vekil nerede? Merak ediyoruz.

Gezi olaylarında eylemcilere destek veren ve güya yeşili savunduğunu iddia eden yayın organları ve çevrelerin bugün 3 maymunu oynaması ilginç. 12 adet ağacın Taksim'den sökülüp başka bir alana nakledilmesini engellemek için dünyayı ayağa kaldıran Gezi zekalıların çıtı çıkmıyor. Çevrecilikte, yeşili korumada bile ideolojik ayrım yapabilenler iyot gibi açığa çıktı. Muharrem İnce ne diyecek bakalım? Merak ediyoruz doğrusu.

Başbakan Davutoğlu'nun Çarşamba günü Urfa ziyaretinde Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki STK'larla yaptığı toplantı bölgede herkesin dilinde. Doğu ve Güneydoğu'da mevcut tüm siyasi ve sosyal eğilimleri temsil eden aktörlerin katıldığı toplantıda çözüm süreci enine boyuna tartışılmış. Katılımcılar sayın Davutoğlu'nun ezber bozan performansından çok etkilenmişler. Hükümet çözüm sürecindeki muhatapların çerçevesini genişletip bütün bölge insanına ulaşmaya çalışıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun teşviki üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli Tunceli'yi ziyaret etme kararı aldı. Keşke sayın Bahçeli dolduruşa gelerek böyle bir karar almasaydı. Diğer yandan muhafazakârlardan ve ülkücü camiadan nefretini her fırsatta kusan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Bahçeli'ye sahip çıkması beni şaşırttı. CHP Lideri, Hakkari'ye BDP bayrakları altında girmişti. Herhalde Bahçeli de Tunceli'ye CHP bayrakları altında girecek. Aklı başında, ülkesini seven hiçbir Tuncelili herhangi bir provokasyona izin vermemelidir. Her siyasi düşünce bu ülkenin her karışında faaliyette bulunabilmelidir. Karadeniz'de BDP'li siyasetçilere yapılanlara nasıl karşı çıktıysak aynı duyarlılığı Tuncelililer sayın Bahçeli için de göstermelidir. Demokrasi bir tahammül rejimidir. Herkes birbirine, birbirinin ideolojisine tahammül göstermeye becerdiğinde bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz.

ABD'nin öncülüğünde Batı dünyası Suriye'de Esad'ı kurtaracak yeni bir oyun peşinde. Suriye'de 'ateşkes' sağlamak istiyorlar. Ateşkes sağlanırsa muhaliflere giden tüm yardımlar duracak. İran ve Rusya'dan Esad'a askerî yardım yağmaya devam edecek. Ateşkes sayesinde Esad kendini toplayacak. Nükleer anlaşma hayali uğruna Suriye, İran hatırına Esad'a teslim edilecek. Bu proje Suriye'de muhalefeti bitirir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.