Bir rüya gerçekleşiyor!..

A -
A +

Adını bisiklet ve spor tarihine yazdıran Cavendish'in, 5-10 yıl önce, Türkiye Turu'nda pedal çevireceğini düşünebilmek bile "tatlı" bir hayalden öteye geçemezdi, işte gerçekleşiyor!..

50'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, "Pazar günü" başlıyor!..    Ve bu turda, Fransa, İtalya, İspanya turlarına katılan, katılacak olan "onca" ünlü bisikletçinin yanında, "bu defa" çok ama çok ünlü bir "sprinter" de olacak; Büyük Britanyalı Mark Cavendish!..
Üç "klasik" ve "büyük" turda, yani Fransa, İtalya, İspanya turlarında "43 etap birinciliği" alarak "efsane" olan, dahası "100'den fazla uluslararası klasik yarışmada birincilik alarak" adını bisiklet ve spor tarihine yazdıran Cavendish'in, 5-10 yıl önce, Türkiye Turu'nda pedal çevireceğini düşünebilmek bile "tatlı" bir hayalden öteye geçemezdi, işte gerçekleşiyor!..
Cavendish'in formasını giydiği  Omega Pharma-Quick Step takımı, tura ünlü ve güçlü bisikletçiler ile geliyor. Ekip,  "2011 Dünya Yol Bisikleti Şampiyonu" ve "gelmiş geçmiş en güçlü sprinterler zirvesinde yer alan" efsane bisikletçiye "yakışacak" cinsten!..
Son birkaç yıldır ülkemize gelen "ünlü bisikletçiler" zaten TRT ve Eurosport kanallarındaki canlı yayınlarla  bütün dünyada izlenen bir spor olayı hâline getirmişti, turumuzu.
Bu defa "Cavendish", reytingleri "büyük ölçüde besleyecek" ve pazar günü Alanya'da başlayarak, 8 etap sonunda 4 Mayıs Pazar günü İstanbul'da sona erecek turu, bütün dünyada bakınız "yüz binlerce" demiyorum, "milyonlarca" bisikletsever, sporsever takip edecek; hem sporun tertemiz heyecan ve mücadelesini seyredecek, hem de ülkemizin "cennet gibi olan" yerlerini ekranlarda "rengarenk" görecektir; büyük iş; bunu başaran Bisiklet Federasyonumuzu kutlarım!..
Ülkemiz, sporumuz ve turizmimiz için "bundan büyük ve yaygın reklam olabilir" mi?..
Ben "bisiklet mevsiminde" aylarca, haftalarca, günlerce "ekran başından ayrılamayan" bir "bisiklet sporu" hastasıyım; Türkiye'de Federasyon Başkanı iken rahmetli Talat Tunçalp'in "bu turları başlattığı" yıllarda, Ankara'da çıkan ve çalıştığım gazeteler adına, "o turları takip eden ve yazan" bir spor yazarı olarak, "o heyecanın, o mücadelenin tadını aldığım" günlerden beri!..
Gerçi "sprinterlerden çok tırmanıcılara ve saate karşıcılara sempatim vardır" ama "Cavendish" denilince akar sular durur ve gönlüm "güm güm" atar!..
Doğrusu ya, "bu turda sprint etaplarından birinde, finiş mahallinde bulunarak, o 200- 300  metrelik Cavendish'li soluk kesici etap birinciliği mücadelesini canlı izlemek isterdim"; ya gene "herkesi son anda  geçen" Cavendish'e ya da "onun gibi bir efsaneyi mağlup eden" genç bir sprintere alkış tutmak ne güzel ve unutulmaz bir an olurdu, benim için!..
Ama bugünlerde pek iyi gitmeyen "sağlık kurgum" buna mani; TV başında seyredeceğim Cavendish'li turu!..
Bir bisikletsever olarak "bu tura emeği geçen" herkese ve "katılacak olan" bütün sporculara teşekkürlerimle!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.