Bu yatırımın karşılığı yok

A -
A +
Milli Takım derseniz; fiyasko! İzlanda'dan 3 gol yedik. 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerine büyük bir bozgunla "merhaba" dedik.
Tribünler belirgin bir şekilde boşalıyor. Avrupa tribünleri sıkılaştırırken, biz her sezon biraz daha seyrekleştiriyoruz.
Gençlerbirliği Başkanı, 36 yılda 56'ncı teknik direktörü gönderdi, 57'ncisini göreve getirecek. (Bu Başkan, hafta içinde de Kulüpler Birliği Onursal Başkanı seçildi.)
Transferde hiçbir kulüp yatırdığının karşılığını alamıyor. Her transfer, adeta kartopu gibi borcu çoğalttıkça çoğaltıyor.
***
Konya Büyükşehir, Başakşehir, Mersin, Kadir Has, TT Arena, Yeni Rize Şehir son birkaç yılda yaptığımız çok modern statlardan sadece birkaçı.
Bursa, Trabzon, Beşiktaş, Akhisar'ın stat inşaatları da hızla devam ediyor.
Bu statların, arsa payları hariç maliyetleri 200 milyon liraları buluyor.
Ligimizde görev yapan teknik adamların yıllık maliyetleri 1 milyon avrodan 4 milyon avroya kadar çıkıyor.
Kulüplerimiz 5-10 milyon avroluk transferleri gözlerini kırpmadan yapabiliyor.
Devlet ya da kamu ne derseniz deyin, futbola hep sıcak yaklaşıyor. Arsaysa arsa, tesisse tesis. Borç silme ise af... Kulüpler ne isterse yerine geliyor.
Sonuç.
Avrupa'da bir Arda Turan'ımız var.
Bir Cüneyt Çakır'ımız var.
Başka neyimiz var?
Pardon unutuyordum, bir de şike dosyamız ve onlarca davalı olduğumuz transfer dosyalarımız var.

2. HAFTADA NE OLMADI Kİ!..
1- Puan kaybetmeyen takım kalmadı.
2- Tita, Daogari, Gekas ve Atıf 2'şer gol attı.
3- 9 maçtan 7'si 
berabere bitti.
4- Gol atamayan tek takım Trabzonspor kaldı.
5- Bir teknik direktör görevden alındı.
6- 4 büyükler maç kazanamadı.
7- İbrahim Akın (Gaziantep) ve Cicinho (Sivas) bu hafta 
2'şer asist yaptı.


2 NOT
> Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1998 yılında Sakaryaspor'da iken Mesut Ünal'ın hocasıydı. 16 yıl sonra Mesut Ünal'ın oğlu Enes Ünal'ın da hocalığını yapıyor.
> Alper Potuk, Veysel Sarı, Tarık Çamdal... 3 yıl önce bu isimleri kimse bilmezdi. 2 yılda Eskişehir'in kasasına bunlar sayesinde 20 milyon avroyu aşan bir para girdi. Bu hafta Eskişehir, Galatasaray maçına 7 yeni oyuncuyla çıktı, İstanbul'dan 1 puanla döndü. 

 

Atılmalıydı!
Bu ülkede Fatih Terim sahalardan defalarca atıldı. Daha bu hafta Mersin İdman Yurdu'nun antrenörü atıldı. MHK, "Hakemin otoritesiyle oynayan kim olursa olsun, cezasız kalmayacak" dedi mi? Dedi! Fırat Aydınus Trabzon-Fenerbahçe maçında iyi bir maç yönetti desek de Vahid Halilhodzic'i sahada tutması kariyerine yakışmadı. Yardımcı hakeme yapılan bunca tacizin karşılığı, dünyanın her yerinde tribüne gönderilmektir.
 
 
 
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.