Tatil etme ihtimali ‘sıfır'

A -
A +
Biz UEFA Hakem Konvansiyonuna üye bir ülkeyiz.
UEFA ve FIFA'ya karşı belli sorumluluklarımız var. Onların prensip ve ilkeleriyle ters düşemeyiz.
Fiili saldırıda hakemler zaten maçı tatil eder. Bunda bir tartışma yok. Bunun çok örneği var.
Ancak "sözlü eylem" çok tartışmaya açık bir kavram. Bunun içi nasıl doldurulacak? Hiçbir hakemin bu konuda bilgisi ve haberi yok.
UEFA, MHK Başkanı'nın ve hakemin salı günleri basın karşısına çıkmasına asla sıcak bakmayacaktır.  En azından FIFA hakemlerinin böyle bir platforma çıkmalarına sert bir uyarı gelme ihtimali çok yüksek.
Anayasa Mahkemesi Başkanı, Yargıtay Başkanı her hafta konuşursa ne olur? Her dava hakkında görüş açıklayacak olursa ülkede hakimler nasıl görev yapabilir?
Ülkede hesapta bir hakem derneği var. (TFFHGD) Ama maalesef hiçbir gücü yok. Bu son olayda bunu bir kere daha anladık.
TFF böyle bir karar alıyor; hakeme, MHK'ya sormuyor.
Federasyon çok acele etmiştir.
Tartışmadan çok radikal bir karar almıştır.
Uygulanma şansı sıfırdır. Hiçbir hakem maçı "sözlü eylemden" tatil etmeyecektir.
MHK Başkanı en fazla 2-3 hafta medya karşısına çıkar, sonra bundan da vazgeçilecektir. Hakem salı toplantısına asla gelmek istemeyecektir.
Hakem sizin köleniz değil. Diyelim ki, Barış Şimşek maçı yönetmiş yaşadığı il olan Trabzon'a gitmiş. Salı günü kalkıp İstanbul'a gelecek. Veya Kamil Abitoğlu Antalya'dan veya Deniz Çoban Konya'dan...
Bu federasyon Kasımpaşa-Beşiktaş maçını tekrarlatmamış olsaydı ya da Meireles'in cezasında hakem raporunu kabul etseydi; bugün inandırıcı olabilirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.