Ey usta yorumcular kulaklarınız çınlamıştır!

A -
A +
İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanş maçında deplasmanda Atletico Madrid'i 3-2 yenen Barcelona, yarı finale çıktı. Atletico maçı 9 kişi tamamladı. Maçta verilen ve verilmeyen penaltılar var. Bütün dünyanın yakından takip ettiği bu maçta İspanyol hakem Jesus Gil Manzano çok kötü bir yönetim gösterdi. Arda, hakem faul çalmayınca yardımcı hakeme ayakkabısını fırlattı.Bunun cezası tartışmasız kırmızı karttır. Ayakkabı isabet etti, etmedi diye bir ayırım yoktur. Önemli olan niyettir. "İsabet etti, etmedi" diyerek, komik olmayın!Bizde bazı uzman yorumcular sık sık dile getiriyorlar ya...- Avrupa'da böyle maç yönetsen son maçın olur!- Tek çare var o da yabancı hakem!İşte Madrid'de gördük yabancı hakemi de! Türk oyuncusunu da!
MHK barıştırıyor!Bu kupa maçları bazı hakemleri bazı kulüplerle barıştırmak için iyi bir fırsat oldu.Barış Şimşek, 15 Aralık 2013'ten (Kasımpaşa-Beşiktaş) bu yana Beşiktaş maçına çıkmıyordu. Adana Demirspor-Beşiktaş maçına çıktı.Yunus Yıldırım, 9 Şubat 2014'ten (Sivas-F.Bahçe) bu yana F.Bahçe maçına çıkmamıştı. Kayseri-F.Bahçe maçına çıktı.Haftaya Ç.Rize-Beşiktaş kupa maçında da bir başka hakemi Beşiktaş'la barıştırabilirsiniz!

Yorumcular bir alem!Sevgili Bülent Yavuz Hocam, "Yusuf Namoğlu'nun hakemlere elinin değdiği belli oldu" dedi.Stüdyodaki yorumcular kahkahalarla güldü!Bülent Yavuz ki; Zekeriya Alp'in en büyük savunucularındandı. Hatta Alp'in istifasından sonra kendisinin sağlığının bozulduğunu canlı yayında söyledi."Zekeriya Alp devrim yaptı, asla istifa etmemeli, hakemler bir haftada mı düzelecek?" diyordu. Bülent Yavuz Hocam, G.Antep-Balıkesir maçında Halis Özkahya'yı son dakikada çaldığı faule kadar çok ama çok beğendiğini söyledi. Bülent Hocam, G.Antepli Mustafa Durak'ın Balıkesirsporlu Uğur'a (77 numaralı) tekmesini görmediniz galiba!Erman Toroğlu, G.Saray-Ç.Rize maçını yöneten İlker Meral'i çok ağır eleştirdi. Öyle ifadeler kullandı ki; dava konusu olabilecek nitelikte.Stüdyodan Erman Hocaya bir soru geldi: "İlker Meral, FIFA kokartlı mı" diye!Cevabı, "Bilmiyorum" oldu!Devletin kanalında FIFA hakem listesini bilmeyenler ahkâm kesiyor. Yaptıkları yoruma siz itibar eder misiniz?
Sistemin içinde olmak iyidir!Hakemlerin kazandıkları paraları yazdık. İlgi gördü!Kimin ne kazandığı her zaman merak konusudur! İlgi çeker! Bu hafta da gözlemci veya mentör ne kazanır biraz da ondan haber verelim.Bir Süper Lig gözlemcisi 250 km'ye kadar 1470 TL, 250 km'den fazla ise 1795 TL para alıyor.Ayda 2 maça gidersen yuvarlak hesap 3.000 TL.Eğer bir de Süper Lig mentörlüğün varsa bu 4-5 bin TL'yi buluyor.MHK üyesi olsan belki iki katını alırsın ama sorumluluğun var, her an da görevin sona erebilir.Ama Süper Lig gözlemcisi ya da mentörü isen paran garanti. Hele de ikisini birden yapıyorsan.Hem camiadan kopmuyorsun, hem her zaman potansiyel bir MHK üyesi oluyorsun.Hem ayda birkaç defa yurdun değişik yerlerine seyahat ediyorsun.65 yaşına kadar böyle garanti bir işin olmuş oluyor.
Tabana kulak vermek gerekiyor!Prensip olarak Hakem Derneği haberleri yazmama kararındayım.Ancak Hakem Derneği'nin İstanbul seçimleri çok dikkat çekici.Yıllardır hakem derneklerinin hem genel merkez hem de şube seçimlerine şahit olmuşumdur.İstanbul'da müthiş bir kış günü seçime 600'ün üzerinde hakem katılıyor. Oğuz Uğurlu 519 oy alıyor, Ali Akdemir ise 86'da kalıyor.Seçime ne TFF ne MHK müdahil oluyor. Hakeme saygı duyan, hakeme değer veren, hakeme eli dokunan bir Oğuz Uğurlu, İstanbul gibi çok fazla sayıda farklı fraksiyonun olduğu bir ilde büyük destek görüyor.Bu neyi gösteriyor?Yeni ve genç hakem dünyası çok farklı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.