İyilerle kötülerin mücadelesi

A -
A +

Âdem aleyhisselâmdan beri, Cennete gidecek iyi insanlar olduğu gibi, Cehenneme götüren kötülükleri yapan, fena kimseler de gelmiştir; kıyâmete kadar da gelecektir...

Allahü teâlâ, Cenneti ve Cehennemi önceden yaratıp her ikisini de, insan ve cinle dolduracağını, ezelde dileyip, bunları Peygamberleri vasıtası ile gönderdiğ ilâhi kitâplarda bildirmiştir. Âdem aleyhisselâmdan beri, Cennete gidecek îmânlı, iyi insanlar olduğu gibi, Cehenneme götüren kötülükleri yapan, îmânsız, fena kimseler de gelmiştir; kıyâmete kadar da gelecektir. Meleklerin sayısı, insanlardan daha çok olup, hepsi îmânlı ve hep itâat etmektedirler. İnsanların ise, her zaman az sayısı îmânlı, çoğu ise, îmânsız, azgın, taşkın olmuşlardır.

İnsanlar, târih boyunca, hep birbirini yok etmeye uğraşmış, sıkıntılı, huzursuz yaşamışlardır. Îmânlılar, insanları dünyada ve âhırette, mesût, rahat yaşatmak için uğraşmışlar, îmânsızlar ise, nefislerini, şehvetlerini doyurması için zayıflara saldırmışlardır. Kötülüklerinin örtbas edilmesi, herkesi aldatabilmeleri için, ahlâk, fazîlet, adâlet ölçülerini koyan Peygamberlere ve Onların getirdiği dinlere saldırmışlardır. Bu saldırmaları bazı asırlarda harp vâsıtaları ile, savaş şeklinde olmuş, bezan da yalan propagandalarla, fitne, fesat çıkararak, dinleri içinden bozmak, Müslüman devletleri, içeriden yıkmak şeklinde olmuştur.

Allahü teâlânın bütün insanlar arasında, her bakımdan, en üstün, en güzel, en şerefli olarak yarattığı ve bütün insanlara Peygamber olarak seçip gönderdiği, son ve en üstün Peygamber olan Muhammed aleyhisselâmın, kurtuluş, yükseliş yolunu gösteren, ilerlemeye ışık tutan parlak dînini yıkmak için, nefislerinin esîri olanlar, her asırda, zulümle, işkence ile Onun dînine saldırdığı gibi, Müslüman şekline girerek, yalan ve hileli sözleri ve yazıları ile aldatmaya, kardeşi kardeşe düşürerek, içeriden yıkmaya uğraşmış, çok zarar yapmış ve başarı da sağlamışlardır. Resûlullah efendimiz, ümmetinin başına gelecek bu acıklı hâli haber vererek; (Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak. Bunlardan, yetmiş ikisi, doğru yoldan saparak, Cehenneme gidecek. Bir fırkası, benim ve Eshâbımın izinde, doğru yolda kalacaktır) buyurmuştur. Doğru yolda kalan bu fırkaya Ehl-i sünnet denilmiştir...

Netice olarak, her asırda gelen ve hangi fırkadan olursa olsun, nefsine uyan ve kalbi bozuk olanlar, Cehenneme gidecektir. Bunun için her mü'minin, nefsini tezkiye yani yaratılışındaki küfrü ve günâhları temizlemek için, her zaman çokça Lâ ilâhe illallah söylemesi ve kalbini tasfiye yani nefisten, şeytandan, kötü arkadaşlardan ve zararlı bozuk kitaplardan gelmiş olan küfürden, günâhlardan kurtulmak için de, istiğfâr yani Estağfirullah okuması lâzımdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.