Muhalefetin seçmeni de 'paralel yapı'ya inanıyor

Muhalefetin seçmeni de 'paralel yapı'ya inanıyor

Politika Haberleri

AK Parti tabanının yüzde 52'si, CHP tabanının yüzde 56'sı, MHP tabanının yüzde 62'si ve BDP tabanının yüzde 78'i "Paralel yapı var" dedi.

Metropol A.Ş.'nin ocak ayında yaptığı son ankete katılanların yüzde 57.3'ü Gülen cemaatinin "devlet içinde paralel bir devlet yapılanması oluşturduğu" yönünde görüş bildirdi. Böyle bir yapının olmadığını düşünenlerin oranı yüzde yüzde 23'te kaldı.Metropol'ün 17 Aralık operasyonu sonrasındaki vatandaş eğilimlerini ölçmek için yaptığı anketten ilginç sonuçlar çıktı. Ankete katılanların önemli bir kısmı, devlet içinde paralel bir yapı olduğuna inandığını belirtti. AK Parti tabanının yüzde 52'si, CHP tabanının yüzde 56'sı, MHP tabanının yüzde 62'si ve BDP tabanının yüzde 78'i "Paralel yapı var" dedi. Ankete katılanların yüzde 46'sı, cemaatin yargıya hakim olduğunu düşündüğünü söyledi. Sadece yüzde 32.8'i buna inanmadığını bildirdi. Yine vatandaşların yüzde 59.5'i cemaatin polis teşkilatını yönettiği şeklinde görüş belirtti. CHP'lilerin yüzde 68'i, MHP'lilerin yüzde 62'si, BDP'lilerin yüzde 76'sı da aynı kanıda. Yaşananlardan sonra hükümeti haklı bulanların oranı yüzde 28.5. Cemaati haklı bulanlar yüzde 6.3. CHP'lilerin yüzde 6'sı bu konuda hükümet yana tavır alırken; AK Partililer'in yüzde 5'i cemaati destekliyor. Ankete katılanların yüzde 51'i, hükümet ile cemaat arasında bir barış sağlanmasına karşı. AK Parti tabanında "barış" isteyenlerin oranı ise, yüzde 48.
Muhalefetin seçmeni de 'paralel yapı'ya inanıyor
Ankete katılanların yüzde 57.3'ü, "Cemaat?devlet içinde paralel bir devlet oluşturdu mu?" sorusuna "evet" cevabını verdi.
Şükran Kaban?ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...