Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Zeybekçi: İlk düğmesi yanlış iliklenen gömlek

/ Kaynak: AA
Bakan Zeybekçi: İlk düğmesi yanlış iliklenen gömlek

Politika Haberleri  / AA

3. Macaristan-Türkiye İş Forumu'nda konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Gümrük Birliği anlaşmasının "ilk düğmesi yanlış iliklenen gömleğe benzediğini" söyledi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 3. Macaristan-Türkiye İş Forumu'nda Türk ve Macar işadamlarına seslendi. nbsp;Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Forum'da yaptığı konuşmada, Budapeşte'nin Avrupa'nın en güzel başkentlerinden birisi olduğunu, Tuna nehri kenarındaki tarihi parlamento binasının çok iyi korunduğunu ve bunu Türkiye'nin de örnek alması gerektiğini belirtti. Macaristan Başbakanı Viktor Orban'nın aile ve toplumu öne çıkaran, koruyan programını çok beğendiğini ve desteklediğini kaydeden Zeybekçi, günümüzde Macar Başbakanı'nın deyimiyle "Tanrısızlaştırmaya karşı durduğu" için Macar Başbakanı Orban'a teşekkür etti. Zeybekçi, Türkiye'deki Macar yatırımlarının tarihinin 1940'lı yıllara dayandığını ve iki ülke arasında bugünkü 2 milyar dolarlık ticaret hacminin yetersiz kaldığını vurguladı. Konuşmasında Türkiye'nin, Avrupa Birliği sürecine de değinen Zeybekçi, ille de AB'ye girmek gibi bir dertlerinin olmadığına, Türkiye'nin AB'ye başvurusundan bugüne 50 yıldan fazla sürenin geçtiğine dikkati çekti. AB'ye tam üyelik günü geldiğinde belki Türkiye'nin bunu reddedebileceğini söyleyen Zeybekçi, Avrupa Birliği üyelik sürecinde ekonomi ve hukuk normlarının uygulanmasının kendileri için önemli olduğunu belirtti. nbsp;Gümrük Birliği'ni de değerlendiren Zeybekçi, 1995 yılında imzalanan Gümrük Birliği anlaşmasını, "ilk düğmesi yanlış iliklenen bir gömleğe" benzetti. Hiç bir özgür ülkenin bu tarz bir anlaşmayı kabul edemeyeceğini kaydeden Zeybekçi, Gümrük Birliği anlaşmasının AB üyeliğinden daha önemli olduğunu dile getirdi. Zeybekçi, Türk mallarının AB içerisinde serbest dolaşım hakkına sahip olmasına rağmen başta Bulgaristan olmak üzere bazı AB üyesi ülkelerin engellemesiyle karşılaştığını ifade etti. Türkiye'nin Orta Doğu, Kafkaslar ve Balkanlar'da geniş tecrübelere sahip olduğuna işaret eden Zeybekçi, Macaristan'la büyük işler yapabileceklerini anlattı. Zeybekçi, Türkiye'de özellikle enerji sektöründe büyük yatırımların gerçekleşeceğini hatırlatarak, Macar yatırımcıları Türkiye'deki bu yatırımlarda yer almaya davet etti.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...