Başbakan Erdoğan: Adliyeleri çetelerden temizleyeceğiz

Başbakan Erdoğan: Adliyeleri çetelerden temizleyeceğiz

Politika Haberleri

Başbakan Erdoğan: "Tek başımıza kalsak da biz bu ülkenin çıkarlarını, hukuka inanmış olan yargı mensuplarıyla savunmaya devam edeceğiz."

K Parti'nin TBMM Grubu'nda milletvekillerine seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir defa daha paralel yapıyla mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. Suriye, Mısır ve Ukrayna'daki gelişmelere değinen, yurt içine dair de çarpıcı mesajlar veren Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "İçeride bir takım algı operasyonları yapılırken dışarıda da aynı paralelde operasyonlar gerçekleşti. Bunların bazılarının şu an da devam ediyor.
Bu ülkenin kurumlarına yerleşmiş çete mensupları, ülkelerine 'terörist' yaftasını yapıştırmak için MİT'in TIR'larına saldırıldı. O operasyonları Türkiye'yi uluslararası arenada zora sokmak adına yaptılar. İnanın, düşman gelse böyle namertçe davranmazdı. nbsp;

VATANSEVER BİR SAVCI ÇIKTI

Adana'da vatansever bir savcı çıktı. Hem casusluk hem de hukuksuz dinlemeler konusunda soruşturma başlattı. Bazı zanlılar da gözaltına alındı ve tutuklandı. Birkaç gün geçmeden paralel yapının mensupları soruşturmaya müdahale etti. Haklarında güçlü deliller bulunan zanlıları serbest bıraktılar. Aynı şey böcek ve sınav yolsuzluğu soruşturmalarında da yapıldı. nbsp;
Başta HSYK, yüksek yargı bu hukuk cinayetlerini adeta uzaktan film izler gibi izliyor. CHP, MHP, BDP bu hukuksuzluk karşısında daha ne kadar susacaklar? HSYK, bu hukuk cinayeti karşısında ne kadar sessiz kalacak? Birileri şantaja boyun eğmiş, tehditlerle sindirilmiş olabilir. Birileri de haşhaşı fazla kaçırmış olabilir ama biz sonuna kadar bu hukuksuzluğun takipçisi olacak, boyun eğmeden, geri adım atmadan bu çetenin üzerine gideceğiz.
Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, kimsenin şüphesi olmasın, adliye koridorlarından da o çeteleri temizleyeceğiz. Ama tabii akşamdan sabaha derseniz, o kadar kolay değil, 35 yıllık sürecin temizliğini yapacaksınız.

İŞBİRLİĞİNİN BEDELİ OLMALI

Yapay gündemler, 30 Mart'ta ağır yenilgiye uğrayan parti ve çevrelerin, seçim sonuçlarının verdiği mesajdan kaçmalarına neden olmayacak. CHP'de bu sorgulamanın başladığını görüyoruz. Vatana ihanet eden paralel yapıyla işbirliği yapmanın bedeli olacaktır. nbsp;
Hiçbir zaman gerilimin tarafı olmadık. Her seçim sonrasında başta medya bizden balkon konuşması yapmamızı ve gerilimi düşürmemizi istediler. En son 12 Haziran akşamı 'gün hesaplaşma değil helalleşme günü' dedik. Biz elimizi uzattık, onlar yumrukla karşılık verdi. Geçen hafta burada bir ifade kullandım Bahçeli ile ilgili. Beyefendiler rahatsız olmuş. Aynı gün Bahçeli'nin konuşmasında şahsıma yapılan hakaretleri neden duymuyorsunuz? Kusura bakmasınlar biz bir yanağına tokat atıldığı zaman öbür yanağını uzatanlardan değiliz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...