21 yıllık sürgün bitiyor! O siyasetçi yarın Türkiye'ye geliyor

/ Kaynak: AA
21 yıllık sürgün bitiyor! O siyasetçi yarın Türkiye'ye geliyor

Politika Haberleri  / AA

Hakkında açılan siyasi davalardan dolayı 21 yıldır Almanya'da yaşayan siyasetçi Kaya, ilk olarak Ankara'ya gelerek, yargılandığı mahkemeye ifade verecek.

Siyasetçi Yaşar Kaya, yarın Türkiye'ye dönecek. Hakkında açılan siyasi davalar sebebiyle 21 yıldır Almanya'da yaşayan Kaya, ilk olarak Ankara'ya gelerek, yargılandığı mahkemeye ifade verecek.

Yaşar Kaya, "21 yıl sonra yarın memleketime geliyorum. Sürgünde olmak, insanın ailesinden, sevdiklerinden uzakta olması, açık hava hapishane hayatıdır. Şimdi aileme, çocuklarıma, dostlarıma ve halkıma kavuşacağım için mutluyum" dedi.

Yargılandığı mahkemeye ifade vermek için ilk önce Ankara'ya geleceğini anlatan Kaya, ifade verdikten sonra serbest kalacağını belirtti. Kaya, Esenboğa Havalimanı'nda kendisini İsmail Beşikçi ve diğer dostlarının karşılayacağını bildirdi.

Kaya'nın Irak'ta yaşamını sürdüren oğlu Dara Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada babasının Köln'den yarın sabah 07.40 uçağıyla Ankara'ya hareket edeceğini söyledi.

Babasının dönüşüyle çözüm sürecine önemli katkılarda bulunabileceğini belirten Dara Kaya, "Babam önemli bir akil adam olabilir. Çünkü akil insan denilince saçlarını ağartmış, bu konuda dirsek çürütmüş, hapis yatmış başka şekillerde bedeller ödemiş insanlar geliyor aklıma. Böyle 50 isim söyleyebilirim. Bu insanlar, hem kendi hayatlarında hem de siyasette fikir ve emek sahibidirler. Bunlardan biri de babam Yaşar Kaya'dır" diye konuştu.

- Başbakan ve emeği geçenlere teşekkür

Mahkemenin tutuklamama güvencesi vermesi üzerine babasının Türkiye'ye kesin dönüş kararı aldığını dile getiren Dara Kaya, şunları söyledi:

"Dönüş yolunu açan karar geç alınmıştır. Babam aktif olduğu zaman Türkiye'ye dönmeliydi. Ama tabi AK Parti hükümeti de mevcut statüko ile savaşmak zorundaydı. Siyasi misyon ifade eden insanların dönüşünü sağlayan Sayın Başbakan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Kaya, Almanya'daki bir görüşmede babasının memleket hasretini, "Bazen her şey çok uzak ve ulaşılmaz gelir insana / Ne anne sıcaklığı ne de yarin kolları / Ne baba ocağı ne de arkadaşlar / Her çeşmeden eli boş döner insan / Çıldırmamak içten bile değil" dizeleriyle anlattığını aktardı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, sağlık durumlarını ve yaşlarının ilerlemiş olmasını dikkate alarak 6 Mart'ta kapatılan Demokrasi Partisi'nin (DEP) Genel Başkanı Yaşar Kaya, Yusuf Serhat Bucak ve Şerafettin Kaya'ya 3 ay içinde Türkiye'ye gelmeleri halinde "tutuklanmama güvencesi" vermişti. Kaya, ifade vermesi durumunda CMK'nın "Sanığa verilecek güvence belgesi" başlıklı 246. maddesi uyarınca tutuklanmayacak.

Siyasi sığınmacı statüsünde Almanya'nın Köln kentinde yaşayan 76 yaşındaki Kaya, DEP'in ve Sürgündeki Kürt Parlamentosu'nun başkanlığını yaptı. Aynı zamanda Özgür Gündem gazetesinin ilk imtiyaz sahibi olan Kaya, uzun bir zaman önce aktif siyasetten çekilmişti.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...