CHP'li vekilin anne acısı

CHP'li vekilin anne acısı

Politika Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak'ın annesi, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın dün vefat eden annesi Gazel Toprak (76) son yolculuğuna uğurlandı. nbsp;Gazel Toprak için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, taziyeleri Erdoğan Toprak ile aile üyeleri kabul etti.

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, genel başkan yardımcıları Umut Oran, Gürsel Tekin, Nihad Matkap, Yakup Akkaya, Sezgin Tanrıkulu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin acısını paylaştıklarını belirterek, "Erdoğan Toprak, çok sevdiğimiz bir arkadaşımız. Annesine Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Sözün bittiği bir durum. Cenab-ı Hakk'ın takdiri. Acısını paylaşıyoruz, arkadaşımızın ve ailesinin" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da aileye başsağlığı dileyerek, şunları kaydetti:

"Doğrusu içeride, cezaevini, 'Mezarlığın bir berisindeki yer' diye değerlendirirdik. Ölümle de çok barışıktık. Yunus Emre diyor ki; 'Hiç bilmeyiz kimde sıra/Aramızda gezer ölüm/Halkı bostan eylemiş/İstediğini seçer ölüm'. Anadolu halkının da en güzel sözlerinden birisi, 'Allah sıralı ölüm versin' cümlesidir. Sıralı bir ölüm... Burada hem Erdoğan Toprak'a başsağlığı dilemek aynı zaman da da 'Hayat devam ediyor, dostların burada' demek için geldik. Ne olursa olsun, ölüm tabii her yaşta erken. Tek dileğimiz de sıralı olması."

Gazel Toprak'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...