Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Irak'ta çöküş var, Barzani Cumhurbaşkanı olmalı'

'Irak'ta çöküş var, Barzani Cumhurbaşkanı olmalı'

Politika Haberleri

IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin cumhurbaşkanı olmasını isteyen Allavi, "Irak Vataniye Bloku iktidara gelirse, Kürtlerle yaşanan sıkıntıları çözeriz" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Irak Vataniye Bloku Lideri İyad Allavi ve beraberindeki heyet ile görüştü. Hem Barzani hem de Allavi, ülkedeki siyasi sürecin dibe vurduğunu, siyasi arenada yeni bir simanın yer alması noktasında aynı görüşleri paylaştıklarını açıkladı. İki lider, Irak'ın köklü bir değişime gitmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varırken Allavi basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, "Barzani'den Irak'ın siyasi geleceğindeki değişimde rol oynamasını ve politik sürecin düzeltilmesi için daha aktif olmasını istedim. Celal Talabani uzun süredir yurt dışında tedavi görüyor ve Irak'ta şu anda bir Cumhurbaşkanı yok. Ülkemizde ciddi bir çöküş yaşanıyor. Mesud Barzani'nin yeni Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz. Ayrıa Nuri el-Maliki'nin üçüncü dönem Başbakan olmasına kesinlikle karşıyız" diye konuştu. Daha sonra Erbil'e geçen Allavi, burada yaptığı açıklamada ise merkezi Bağdat hükümetinin, Kürdistan bölgesinin bütçedeki payını kesemeyeceğini vurguladı ve, "İktidara gelirsek Kürtlerle yaşanan sıkıntıları rahatlıkla çözeceğiz" dedi. nbsp;Allavi, Kürtlerin, Irak'tan ayrılma isteklerini kabul etmediklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...