CHP'de kafalar karışık! Köşk seçimi bitince kurultay var

CHP'de kafalar karışık! Köşk seçimi bitince kurultay var

Politika Haberleri

Ana muhalefette cumhurbaşkanlığı için "sağ adayla girelim" diyen de var, parti içinden isteyen de. Seçimin ucu kurultaya çıkıyor.

Yerel seçimlerde beklediği yüzde 30'lar rakamını tutturamayan CHP'de hesaplaşma devam ediyor. Önceki gün yapılan toplantıda Köşk için izlenecek strateji de ele alınırken Kamer Genç, aday olmak istediğini söyledi. Genç, "Nereye gitsem herkes beni cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor. AKP'nin hakkından ben gelirim" dedi. Aytun Çıray, Köşk seçimlerinde BDP'nin desteğini alabilecek bir isim arayışını "nafile çaba" olarak nitelendirerek, "AK Parti içindeki merkez sağ gelenekten gelenleri cezbedecek bir aday konusunda MHP ile işbirliği imkânı aranabilir" dedi. Söz alan bazı isimler de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Köşk adayı siyasi kimlikli olmayacak" sözlerine gönderme yaparak parti içinden bir aday istedi. Kılıçdaroğlu, "Acele etmeyeceğiz" cevabını verdi. CHP'nin bu konuda AK Parti ve MHP'nin yol haritasını yakından takip edeceği öğrenildi. Öte yandan Kılıçdaroğlu, kurultay isteyen vekillere, "Seçim sonuçları analizine göre gerekirse nbsp; küçük, gerekirse büyük kurultay yapmaktan kaçınmayız" restini çekti.
Haber Merkezi ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...