Ekmeleddin İhsanoğlu: Cumhurbaşkanı yol yapmaz yol gösterir

Ekmeleddin İhsanoğlu: Cumhurbaşkanı yol yapmaz yol gösterir

Politika Haberleri

Muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında dün Kocaeli'nin Gebze ilçesindeydi.

TEM otoyolu Gebze gişelerinde kendisine destek veren siyasi partilerin il başkanları ve milletvekilleri tarafından karşılanan İhsanoğlu, Gebze Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada, "Toplum huzursuzluk, gerginlik ve korku, dışarıda da itibarsızlık yaşıyor. Bunları gidermek için Türkiye'nin önünde 10 Ağustos gibi bir fırsat var. Bu fırsatı bu millet kullanacaktır ve bu korkuların hepsi sona erecektir" dedi. nbsp;
"Çatı" aday İhsanoğlu, seçimin öncelikli amacının demokrat cumhurbaşkanını seçilmesi olduğuna dikkati çekerek, konuşmasını şöyle tamamladı: "Herhangi bir partinin üyesi değilim. Her şeyden önce demokratım. Türkiye'de demokrasi olmadığı takdirde hiçbir şey olmaz. Ben bal gibi anlarım da ama mesele o değil, mesele cumhurbaşkanının siyaset üstü olmasında. AK Partili kardeşlerimizden de bize oy verecek olanlar var. Diyorlar ki 'Başbakanımız güzel hizmetler yapıyor, bunların devam etmesini istiyoruz, Başbakan devam etsin, 2015'e kadar iktidardalar. Başbakan, Çankaya'ya geldiği zaman icraat yapamaz, icraatı hükümet yapmaya devam edecek. Müdahale etmeye hakkı yoktur. Yol, köprü yapamaz, cumhurbaşkanı yol gösterir, yol yapmaz.
AKŞENER DE ORADAYDI
İhsanoğlu'nun Gebze'deki programına; TBBM Başkan Vekili Meral Akşener ve eski bakanlardan Yaşar Okuyan da katıldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...