Bahçeli'den Fethullah Gülen'e çağrı

/ Kaynak: AA
Bahçeli'den Fethullah Gülen'e çağrı

Politika Haberleri  / AA

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, Fethullah Gülen'e de çağrıda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ortadoğu'nun "kana ve ölüme tutsak" olduğuna işaret ederek "Ne üzücüdür ki Türkiye, Ortadoğu'da ciddiye ve dikkate alınmamaktadır. Bu yüzden soydaşlarımızın ve din kardeşlerimizin kayıpları çaresizce izlenmektedir" değerlendirmesini yaptı.

İslam ülkelerinin durgun, alimlerin de suskun olduğunu belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"İsrail adeta çıldırmış, adeta delirmiş, adeta ölüm makinesine dönmüştür. Filistin halkı, alçakça cezalandırılmakta, Gazze açık hedef olmaktadır. İsrail, Gazze'nin üzerinden silindir gibi geçmektedir. Uluslararası hukuk ihlal edilmekte, insanlık şerefi çiğnenmektedir. Gazze'de insanlık suçu işlenmektedir. Uluslararası toplum ise tercih ve teşviğini şiddetten yana kullanmaktadır. İsrail'in meşru savunma içinde hareket ettiği yalanı her batılı ülkece dillendirilmekte, hayatlarını kaybeden İsrailli askerlere peş peşe taziyeler dilenmektedir. Gazzeli'nin çığlığını duyan, hisseden, insani tepki gösteren şu ana kadar çok sınırlı sayıdadır. Küresel vicdan, küresel adalet yerlerde sürünmektedir. İnsanlık sıfırı tüketmiş, haysiyetini yitirmiştir."

Ortadoğu'da kalıcı ve kapsamlı bir barış olmadan hiç kimsenin huzurlu ve rahat olmasının mümkün olmadığını bildiren Bahçeli, "Filistin davası hakkaniyetli bir çözüme kavuşmadan ne Londra ne Paris ne Berlin ne Brüksel ne de Washington sorumluluktan kurtulamayacaktır. Dünya güvenliği ve insanlığın geleceği için Ortadoğu'nun belini doğrultması, düzlüğe çıkması şarttır" diye konuştu.

"Filistin-İsrail arasındaki kördüğüm açılmadan Ankara'nın emniyetli olması imkansızdır" diyen Bahçeli, akan kanın durması ve kalıcı ateşkesin sağlanmasının milletimizin ortak istek ve fikri olduğunu ifade etti. Bahçeli Türkiye'nin bölgesel sorunların ve gelişmelerin tam ortasında olduğunu dile getirdi.

"Bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan, grup toplantısı sonrası bir açıklama yaptı, 'operasyonlar başka alanlara da sıçrayabilir' dedi. Bu operasyonlar siyasi operasyonlar yorumu yapıldı ve eleştirilmişti. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz " sorusuna Bahçeli, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, giderayak bu operasyonlarına hızlı bir şekilde devam etmelidir. Bu devam sonu operasyonlar, dolanıp dolaşıp kendisinde düğümlenecektir" diye yanıt verdi.

GÜLEN'E ÇAĞRI
Bahçeli, özellikle Pensilvanya'ya seslendiğini belirterek, "Sayın Fethullah Gülen Bey, Türkiye'ye geliniz, 12 yıllık AKP iktidarının 10 yılını yüzleşeceğinizi ifade ediniz. 'Her şeyi karşılıklı görüşelim, açıklayalım. Bakalım ben geldiğimde sen nereye kaçacaksın' diye sorması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin miting programı kapsamında ilk ziyaretini nereye gerçekleştireceği sorulan Bahçeli, "MHP alanın dışında değildir ki, alana ne zaman ineceğimizi hep soruyorlar, merak ediyorlar. Bize bu sualleri soranlar apartmanda yaşayanlardır. Biz alandayız, milletimizle beraberiz. Şu anda milletvekili kardeşlerim, merkez yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, teşkilatımızın tüm yöneticileri il, ilçe, belde, köy ve mahalle olmak üzere dolaşıyorlar. Bunları medya olarak takdimde güçlük çekiyorsunuz. Çünkü sabahtan akşama kadar 'aday Recep' diyorsunuz, başka aday görmüyorsunuz. Sabahtan bunu veriyorsunuz, öğleden sonra tekrarlıyorsunuz, iftardan sonra onu veriyorsunuz, gece sabahın ikisine kadar da iftarı anlattırıyorsunuz. Hal böyle olunca MHP'nin nerede olduğunu, nereden bileceksiniz. İsterseniz hep beraber bir Anadolu gezisine çıkalım" diye konuştu.

Bahçeli, basın mensuplarına çağrıda bulunarak, Ramazan Bayramı'nın birinci gününü Arena Kapalı Spor Salonunda partililerle ve vatandaşlarla bayramlaşma şölenine davet ettiğini kaydetti.

"Oraya geldiğiniz vakit alan mı, tavan mı, taban mı, vatandaş mı yoksa devletin imkanları mı ne olduğunu orada göreceksiniz" diyen Bahçeli, bayramın ikinci günü İstanbul, üçüncü günü İzmir' de olacağını bayramın ertesinde de Kayseri'de bulunacağını bildirdi.

Bahçeli, 1-9 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'de ulaşabilecekleri yerlere gideceklerini belirterek, "Ulaşabildiğimiz yere kadar ulaşacağız ve bunun da sonucunu inşallah alacağız" dedi.

'BİZİ İLGİLENDİREN BİR DURUMU KALMAMIŞ'

Bahçeli, Bağımsız Ülkücüler Platformu'nun çatı adayından dolayı Başbakan Erdoğan'ı destekleyeceklerinin kendisine hatırlatılması üzerine, "Allah hayırlı, uğurlu etsin. Adamlar bağımsızmış, bizi ilgilendiren bir durumu kalmamış" dedi.

Parti genel başkanlarının veya adayların televizyonda eşit şartlarda tartışabilmesi için kendisinin görüşü sorulan Bahçeli, şunları kaydetti:

"3 adayın televizyonlarımızda eşit şartlarda görüşlerini adil bir şekilde halkımıza ulaştırmalarında yarar vardır. Bu demokratik kültürümüzün gelişmesine katkı sağlar. Bundan sonra halk tarafından seçilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine karşı da güzel bir örnek teşkil eder."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...