Erdoğan: Çözüm sürecine oy vereceksiniz

Erdoğan: Çözüm sürecine oy vereceksiniz

Politika Haberleri

"Biz çözüm yoluna baş koyduk. Barışı engellemek için önümüze engeller çıkardılar, dik durduk. Yeni Türkiye'de her şey güzel olacak."

Köşk seçimi turuna devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü durağı çözüm sürecinin kalbi Diyarbakır'dı. Erdoğan, istasyon Meydanı'nda toplanan on binlerce vatandaşın karşısına "Çözüm sürecinin mimarı" ve "Analar ağlamasın diyen lider" anonsuyla çıktı. Konuşmasında çözüm sürecinde kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, özetle şunları söyledi: "77 milyonun kucaklaşmasında birileri rahatsız oldu. Malum çevreler Diyarbakır'daki kardeşlik manzarasından rahatsız oldu. 17-25 Aralık'ta yargı ve emniyete sızmış bir grup vasıtasıyla darbe girişiminde bulundular. Gezi olayların arkasındaki gerçek aktörleri çok yakından tanıyorsunuz. 1992'de Nevruz'da 40 kişinin ölümünün arkasında kim varsa 17 Aralık girişiminin arkasında da aynı isimler var. Bütün bunlara rağmen yola devam ettik. 17 Aralık darbesinin içinde yer alanlar ülkemizin düşmanlarının piyonuydular. Biz ihanet şebekesiyle hesaplaştığımız gibi onların arkasındaki güçlerle de hesaplaşıyoruz. Gezi olaylarının ve 17 Aralık girişiminin arkasında eski Türkiye hayali kuranlar vardı. nbsp;Rabbim kurulan bu tuzakları altüst etti.
Piyasaya sürdükleri cumhurbaşkanı adaylarıyla bir kez daha eski Türkiye hayali kurmaya başladılar. Kimin kimle iş tuttuğunu ittifak yaptığını görüyorsunuz. Her darbenin arkasında duran CHP yine sahnede. Milliyetçiliği ırkçılık olarak algılayan MHP sahnede. Gerilimden beslenen HDP sahnede. CHP Kürt meselesinin, Dersim'in mimarı, kapanan camilerin yıkılan türbelerin failidir. Baskıların, Diyarbakır Cezaevi'nin savunucusudur. HDP gitti bu CHP ile ittifak arayışına girdi. Diyarbakır kendisine ihanet eden HDP'ye sandıkta gereken dersi verecektir. Şahsıma vereceğiniz her oy çözüm sürecine katkı olacaktır. Şunu herkes bilsin ki bu çözüm yoluna başımızı koyduk, canımızı koyduk. Özgürlüklerin önünü biz açtık. Başörtüsü yasağını biz kaldırdık. Manevi değerler üzerindeki baskıyı biz kaldırdık. En son çözüm süreciyle ilgili bir yasayı Meclis'e getirdik, yasal zemine oturttuk. Süreç emin adımlarla işliyor. 10 Ağustos Türkiye için bir milattır. İç politikamız için, dış politikamız için, ekonomimiz için bir milattır. İnşallah Türkiye düşmanları kaybedecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...