Demirtaş: 'Kardeşlik hukuku için yollardayız'

Demirtaş: 'Kardeşlik hukuku için yollardayız'

Politika Haberleri

'Seçimi kazanırsak halk, cumhuriyet tarihinde ilk defa devletin bir numaralı koltuğuna oturmuş olacak'

Seçim gezilerine devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Hatay'daydı. Bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Demirtaş, barış ve kardeşlik için çabaladıklarını vurguladı. "Bu topraklarda binlerce yıldır kadim halklar, kültürler birlikte yaşadığımız bu topraklarda yine bir kez daha adil, eşit bir kardeşliği inşa etmek istiyoruz" diyen Selahattin Demirtaş şöyle devam etti: "Halklar arası dayatılan ve bozulan kardeşlik hukukunu yeniden inşa etmek istiyoruz. Bu nedenle yollardayız. Ancak biz seçimi kazanırsak Türkiye'de kısa sürede kalıcı barış olacak. Ancak biz seçimi kazanırsak halk, cumhuriyet tarihinde ilk defa devletin bir numaralı koltuğuna oturmuş olacak." nbsp;
TRT'ye tepkisini de sürdüren Demirtaş, kanalın mikrofonunu eline alarak "TRT'nin genel müdürü utanmadan beni tehdit ediyor. Bir daha kendisini ve kurumunu eleştirirsem, anında yayını kesecekmiş. Yayınlamıyorsan yayınlama. Seni her gün teşhir etmeye devam edeceğim. Çünkü senin ve senin gibilerin zihniyetini değiştirmeye geliyoruz. Cumhurbaşkanı olursam da seni görevden aldıracağım" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...