Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'den ilk açıklama!

/ Kaynak: DHA
HDP'den ilk açıklama!

Politika Haberleri  / DHA

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Lice'de yıkılan heykel için açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Lice'de yıkılan heykel için, "MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kışkırtması ile büyüyen ve diyalog yoluyla çözülmesi gereken bir konunun askeri bir saldırı ile karşılık bulması, heykelin yerinden alınması, mezarların bir kısmının asker kurşunlarıyla tahrip edilmesi, asker ve sivil bürokrasinin, siyasi iktidarın çözümden ve müzakereden ne anladığını göstermiştir." açıklaması yaptı. Basın açıklamasının son bölümünde ise, "Sağduyulu davranmak, var olan çatışmasızlık durumunun yara almaması için çaba ve hassasiyet göstermek temel yaklaşımımız olmalıdır." ifadesi yer aldı.


Konu hakkında yazılı açıklama yapan HDP'nin üst yönetimi, "Ağır silahlarla halkın bulunduğu alana ateş açan zihniyetin barıştan, hukuktan, demokrasiden anladığı sadece ve sadece kaba kuvvet ve şiddettir. Saldırı alanındaki binlerce boş kovan bu anlayışa işaret etmektedir. Çözüm ve barışla sonuçlanması gereken müzakerelerin en önemli yaklaşımlarından biri de karşılıklı anlayış ve değerlere saygıdır. Toplumsal barış, ancak halkların değerlerine saygı gösterilerek geliştirilebilir. 30 yıllık savaş ve çatışma döneminin yaralarının sarılması ancak bu yolla mümkündür." dedi.


"LİCE'DEKİ BU SALDIRGANLIK DAHA NE KADAR DEVAM EDECEKTİR?"


Yitirilmiş olan canların anıldığı ve yer aldığı mezarlara ve o alanlarda oluşturulan sembollere tahammülsüzlüğün kabul edilemez olduğuna vurgu yapılan açıklama, şöyle sürdü: "Halkın değerlerine hakaret ederek, askerler vasıtasıyla bu değerleri çiğneyerek halkın gönlü değil öfkesi kazanılır. Bu yaşanan saldırı Lice'de ilk değildir. Son bir yıl boyunca kalekol protestolarında Medeni Yıldırım'la başlayan katliam, Ramazan Baran ve Hacı Baki Akdemir ile devam etmiştir. Abdullah Akkuyu isimli yurttaşımız ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermektedir. Bunların hepsi silahla öldürme ve yaralamadır. Lice'deki bu saldırganlık daha ne kadar devam edecektir?"


"HALKA YÖNELİK BU SALDIRIYI KINIYORUZ"


"Halka yönelik bu saldırıyı kınıyoruz." denilen HDP açıklaması, "Halkın üzerine ateş açma emrini veren askeri yetkililer hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve bu kişiler açığa alınmalıdır. Heykel için bir günde yıkım kararı alan mahkemenin, bir kişinin katledildiği saldırıda aynı hızla soruşturma yapmasını bekliyoruz. Yargının tutumu barışa hizmet etmelidir. Bu saldırının demokratikleşme, çözüm, barış ve müzakere söylemlerinin yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirilmesi son derece manidardır. AKP iktidarı, asker ve sivil bürokratlar, halkın değerleriyle oynama hevesinden bir an önce vazgeçmelidir. Hükümet bu tür saldırgan tutumların oluşmasına zemin hazırlamamalı, müzakerelerin adil bir barış ve onurlu bir yaşamla sonuçlanması için gereken adımları hızla atmalıdır. Sağduyulu davranmak, var olan çatışmasızlık durumunun yara almaması için çaba ve hassasiyet göstermek temel yaklaşımımız olmalıdır." diye son buldu.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...