Yeni kabine Cuma günü açıklanıyor

Yeni kabine Cuma günü açıklanıyor

Politika Haberleri

AK Parti bugün olağanüstü kongresini yapıyor. Kongrede konuşan Başbakan Erdoğan yeni kabinenin cuma günü belli olacağını söyledi.

AK Parti Olağanüstü Kongresi başladı. Kongre öncesinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümeti kurma görevini Ahmet Davutoğlu'na vereceğini ve yeni kabinenin Cuma günü belli olacağını açıkladı. nbsp;

Ahmet Davutoğlu, partinin yeni Genel Başkanlığı için tek aday olarak kongreye katılıyor. Olağanüstü kongrede Tayyip Erdoğan Genel Başkanlık görevini Ahmet Davutoğlu'na devredecek.

Saat 10.00'da başlayan kongrede salona önce ismi Genel Başkan ve Başbakan Adayı olarak açıklanan Ahmet Davutoğlu ve eşi geldi.

3 BİN DAVETLİ

AK Parti'nin 1490 delegesi var. Tüzüğüne göre Genel Başkan adaylığı için kongre üye tam sayısının en az yüzde 20'sinin yazılı önerisi gerekiyor. Yaklaşık 300 kadar delegenin imzası aranacak. Kongreyi 3 bin davetli takip edecek. Salon dışında da 40 bin kişinin olması bekleniyor. 900'e yakın gazeteci salonda görev yapacak.

Kongreye ilişkin ayrıntıları ise Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik açıkladı. Çelik, düzenlediği basın toplantısında Kongreye ilişkin hazırlıkları anlatarak, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AK Parti'nin olağanüstü kongrelere alışkın olmadığını, ilk defa olağanüstü bir kongre yapacaklarını ifade eden Çelik, partinin bugüne kadar gerçekleştirdiği 4 olağan kongrenin diğer siyasi partilere örnek olabilecek kongreler olduğunu söyledi.

Kongrelerin siyasi partiler için bir hesaplaşma, hesapları gözden geçirme faaliyetleri olduğunu, AK Parti'nin de her büyük kongresinde delegelerine, seçmenlerine ve halka hesap vererek bugüne kadar geldiğini ifade eden Çelik, yarınki olağanüstü büyük kongrede de AK Parti'nin kuruluşundan bu yana neler yapıldığını, nelerin başarıldığını ve bundan sonra da nelerin yapılacağının halkla paylaşılacağını aktardı.

Halihazırda Başbakanlık görevini yürüten Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı oldu ve Köşk'e çıkacak. Devir teslim ise yarın yapılacak. Bu tarihten itibaren Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu olacak.

DİVAN SEÇİMİ
Öte yandan, kongrede divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı.


Divan Başkanlığına AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek seçildi.


Divan Başkan Yardımcılığına da AK Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Berna Satır seçilirken, divan üyeleri de İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu oldu. nbsp;


Kongre, genel başkan adayı Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, yabancı konuklar için düzenlenen resepsiyonla devam edecek.


Seçimin sonuçlandırılması ve divan tarafından seçim sonuçlarının ilan edilmesini takiben genel başkanın teşekkür konuşması ile sürecek olan kongre, divan başkanının kongreyi kapatmasıyla son bulacak.


PANKARTLARDA YENİ TÜRKİYE VURGUSU
"Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer aldı.


Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar oluşturuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...