Kendi isteğiyle kabineden ayrılan bakan!

/ Kaynak: AA
Kendi isteğiyle kabineden ayrılan bakan!

Politika Haberleri  / AA

Yeni kabinede yer almayan ve görevi Yalçın Akdoğan'a devreden Beşir Atalay "Hem Sayın Cumhurbaşkanımızdan hem yeni Başbakanımızdan affımı istmizştim" dedi.

Beşir Atalay, başbakan yardımcılığı görevini Yalçın Akdoğan'a devretti. Atalay ve Akdoğan, devir-teslim töreninde basın mensuplarına açıklama yaptı.


"Yalçın Akdoğan benim değerli kardeşim" ifadesini diyen Atalay, şunları söyledi: "Bu günlerde genç ve yaşlılar tartışmaları var biliyorsunuz. Kendisine hem bu odayı hem bu görevi devrediyorum. Bu oda önemlidir. Benim için şöyle önemli, 18 Kasım 2002 yılında 58. hükümet kurulduğunda geldim bu odaya oturdum. 12 yıla yaklaşıyor. Arada bir 4 yıl İçişleri Bakanlığına gittim, sonra tekrar geldim bu odaya, aynı odama oturdum. Yani 9 yıl bu odada oturmuş oldum. Bu oda böyle küçük, bakan odaları içinde en mütevazi olanlardan biridir ama içi çok doludur. AK Parti ve AK Parti hükümetlerine çok mutfak görevi görmüştür. Çok hatıralar vardır bu odada."


Görev süresi boyunca elinden geldiğini yaptığını belirten Atalay, "12 yıla yaklaşan bir süre sonunda da iç ferahlığıyla hamd olsun görevini yapma huzuruyla ve onurla bu görevimden ayrılıyorum" dedi.
Kendi isteğiyle kabineden ayrılan bakan!

Yeni bir hükümetin kurulduğunu, kendisinin üçüncü dönem içinde olduğunu belirten Atalay, "Seçime kadar sürecekti, sürdü ama kendim hem Sayın Cumhurbaşkanımızdan hem yeni Başbakanımızdan affımı arz etmiştim kendilerine. Kendime has sebeplerimle. Dolayısıyla sağ olsunlar onlar da böyle bir anlayışı gösterdiler ve bu şekilde bir değişim gerçekleşiyor" diye konuştu.


Daha nice yapılacak işler var. İşte yeni arkadaşlarımız, genç arkadaşlarımız bunları yürütecek. Biz de bir dava ahlakı vardır, bütün sadakatimiz davamızadır.


Bundan sonra da şüphesiz partimin emrindeyim. Hangi görevle olursa olsun bu kadar uzun yıllar partim bana layık gördü bu onurlu görevi bundan sonra da benim aynen hizmetlerim, ömrüm oldukça devam edecek.


Atalay, tebrik ettiği Akdoğan'ın yeni görevinin kendisi, ailesi, partisi ve millet için hayırlı olmasını diledi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...