Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa Birliği'ne yönelik yeni eylem planı yolda

Avrupa Birliği'ne yönelik yeni eylem planı yolda

Politika Haberleri

Arınç açıkladı: Hazırladığımız ve ilan edeceğimiz eylem planı pozitif olacak. Bu yaklaşımımız üye ülkeler tarafından rahatlıkla benimsenecek.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.
Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen ve yaklaşık 7 saat süren süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Arınç özetle şunları söyledi:
gt; Avrupa Birliği sürecinin masaya yatırıldığını ve bu konuda çok önemli kararlar alındığını rahatlıkla söyleyebilirim. Avrupa Birliği'ne yeni, ama takvimleştirilmiş yani süreç içinde, belirli zaman dilimleri içinde gerçekleştirilecek bir eylem planı yapılıyor.
gt; Kullanacağımız üsluptan, dilden, pozitif yaklaşımımızı göreceksiniz. Hazırladığımız ve ilan edeceğimiz eylem planında bu konuya yeni pozitif olarak baktığımızı göreceksiniz.
gt; Bugünün bence en flaş konusu: Türkiye'nin AB sürecindeki yeni, olumlu ve pozitif yaklaşımının mutlaka üyeler tarafından da rahatlıkla benimsenecek bir noktaya evrilmesidir, götürülmesidir.
gt; Öğrencilerimizin, kredi ve yurtlara olan ihtiyacı, zannediyorum ki 2015 başına kadar tamamen karşılanmış olacaktır.
gt; (İş sağlığı ve güvenliği) Eylem planı dediğimiz ve Sayın Başbakanımız tarafından da açıklanacağını ifade ettiğimiz çalışmanın ön görüşmesini nbsp;yaptık. Yararlı, faydalı olduğunu gördük.
gt; Askeri mahkemeler, Askeri Ceza Kanunu, asker şahıslar, askeri suçlar, bu konuların net olarak ortaya çıkabilmesi ve kamuoyunda da bazı istifhamların giderilmesi yönünde daha kapsamlı bir çalışma yapılması konusunu sayın başbakanımız talimatlandırdılar.
TERÖRE ORTAK PLATFORM
gt; nbsp;(IŞİD ile mücadele) Biz bölgesel istikrarı ve refahımızı tehdit eden terör yapılanmaları karşısında, bölgesel eşgüdüm mekanizmalarına önem vermekteyiz. Çünkü biz terörle mücadelenin bütün dünya için bir ortak platform haline gelmesinin netice alıcı olabileceğini düşünüyoruz. Tehditler karşısında Türkiye, tüm dost ve müttefikleriyle yakın bir işbirliği içinde hareket etmeye her zaman gayret, özen gösterdi.
gt; (Kürtçe eğitim) Özel eğitim kurumunun tam donanımlı olması gerekir. Oysa bugün kavgası veya münakaşası yapılmak istenen şey yapay bir tartışmadır. Bu propagandaya ve provokasyona dönük bir çalışmadır. Hiçbir zaman hükümet, bu tür olaylar karşısında kanunu ifa etmekten veya infaz etmekten geri kalmaz.
gt; 'Yeni bir torba yasa çalışması var. Bunun içerisine şu da girecek mi, bu da girecek mi' diye bir tartışma var. Bir torba yasa çalışması veya hazırlığı içinde değiliz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...