CHP: Aspirin MHP: Akaryakıt

CHP: Aspirin MHP: Akaryakıt

Politika Haberleri

Türkiye'nin enerjisini yıllarca boşa harcamasına sebep olan başörtüsü yasağında son ayıp da kalktı.

Ancak bu özgürleşme adımı, CHP'yi rahatsız etti. MHP ise destek verdi. İki partiden de başörtüsüne yönelik ilginç benzetmelerle hükümete eleştiri geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bu tamamen ideolojik bir yaklaşımdır ve bunu kabul edemeyiz. Genç kuşakların geleceği açısından doğru bulmuyoruz. Türban ya da başörtüsü, hükümetin başı her ağrıdığında alabileceği bir aspirin değildir. Demokrasi bu hükümet için başörtüsünden ibarettir" dedi. nbsp;
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de "İsteyenin başörtüsüyle derslere girmesi sanıldığı gibi laik, demokratik sistemi imha etmez. Aksine demokrasiyi ve özgürlükleri inşa eder. Başörtüsünü AKP'nin oy deposunun akaryakıtı olmaktan çıkarmak gerekir" değerlendirmesinde bulundu.
BAKAN: 5. SINIFLAR DA FAYDALANABİLİR
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise başörtülü eğitimin zaten imam hatip orta okullarında uygulandığını belirterek "5. sınıftan itibaren isteyen öğrenciler uygulamadan yararlanabilir" diye müjde verdi. Peçeli ve çarşaflı provokasyon beklediğini söyleyen Avcı "Kürtçe okul" tartışmalarıyla ilgili de "Başvurular en geç 1 Eylül'e kadar yapılması gerekiyordu. Bu tarihten sonra izin vermiyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...