Başbakan, stratejiyi açıkladı: Uyuşturucu çetelerine terörist muamelesi

Başbakan, stratejiyi açıkladı: Uyuşturucu çetelerine terörist muamelesi

Politika Haberleri

Çetelerin yuvalandığı viraneler kaldırılacak. Uyuşturucu tacirlerine karşı özel tim oluşturulacak.

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan brifing alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün de Sağlık Bakanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan çalışmaları hakkında bilgi alan Başbakan, çıkışta bir süredir ülke gündemini meşgul eden bonzai salgınına yönelik stratejilerini açıkladı. Başbakan Davutoğlu, uyuşturucu ile mücadele kapsamında mahallelerde narkotimler, gençlik timleri oluşturulacağını belirterek, "Sokağın hakimi bu çetelere sokağı, çocukları bırakmayacağız. Mahallelerimize giremeyecek, okullarımızın yanına yaklaşamayacaklar. Nasıl bir terörist yaklaşınca ne muamele görüyorsa aynı muameleyi görecekler" dedi. Uyuşturucu kullananların yuvalandığı viraneleri kaldıracaklarını ifade eden Başbakan, "Deprem döneminden kalmış, mahkeme kararıyla yıkılamamış binalar var. Ya da virane dediğimiz, metruk alanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla barınak haline gelmesi, bu çetelerin kullandığı alanlar haline gelmesini engelleyeceğiz" diye konuştu. 49 rehinenin kurtarılmasının sürekli tartışma haline getirilmesinin başka vatandaşlarımızı riske edecek sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunan Davutoğlu, basına, "Spekülatif haberlerden kaçınmanızı rica ediyorum" çağrısı yaptı. Başbakan, 2 Ekim'de Meclis'e büyük ihtimalle iki ayrı tezkere geleceğini açıkladı ve "Ümit ederiz ki bunları kullanma ihtiyacı hissetmeyiz" dedi.

BAŞBAKAN'DAN
MİT'e teşekkür ve takdirname
Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in elindeki 46 Türk vatandaşının Türkiye'ye getirilişi sebebiyle, MİT'e "teşekkür ziyaretinde" bulundu. Davutoğlu, ziyareti sırasında, operasyonda görev alan MİT görevlilerine takdirname verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...