Bakan Güllüce: İstedikleri kadar fırıldak çevirsinler...

/ Kaynak: AA
Bakan Güllüce: İstedikleri kadar fırıldak çevirsinler...

Politika Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Karabük'te gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen "İllerimiz Karabük Üniversitesi'nde Ayyıldızın Altında Buluşuyor" etkinliğine katılan Güllüce, üstten hilal ve yıldız şeklinde görülen KBÜ Ay Yıldızlı Stadı'nda 81 il için oluşturulan bölümleri gezdi.
Üniversitedeki öğrenci, akademisyen ve personel tarafından sergilenen memleketlerine ait öne çıkan materyalleri tek tek inceleyen Güllüce, her ile ait lezzetleri tattı.Osmaniye bölümündeki bir ozanın güzellemeler söylediğini duyan Güllüce, ülkedeki halk ozanlarına ve aşıklarına sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.Karabük standında Türkiye'nin ilk demirini gören Güllüce, toplu iğne bile üretmeyen bir ülkeden bugün ray üreten ülke haline geldiklerini söyledi.Şırnak bölümünde ise Adam Bayar isimli öğrenciden Kürtçe türkü dinleyen Bakan Güllüce, daha sonra öğrenciye türkünün anlamını sordu.


Gezi sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güllüce, 81 ilin öne çıkan özelliklerini öğrencilerin tanıttığını, 81 yıldızın Türkiye'nin birlikteliğini, bir, iri, diri, aynı ruhtan, aynı kimyadan olduğunu anlattığını dile getirdi.Öğrencilerin bu sayede birlikte kalmanın mesajını verdiğini vurgulayan Güllüce, "Öğrenciler, gençler, 'El elle verelim teknolojiyi uygarlığı gelişmeyi yakalayalım ve konuşalım', 'Daha çok çalışacak sizin yapmadıklarınızı biz yapacağız, sizin ulaşmadığınız yüksek teknolojiye ulaşacağız, sizin getirmediğiniz çok yüksek gelirli ülke ekonomisini biz getireceğiz' diyor" ifadesini kullandı.


Bakan Güllüce, şöyle devam etti:
"Yine diyorlar ki, 'Bütün dünyanın fitneleri, fesatları, fırıldakları, şeytanları ne yaparsa yapsın, biz bir olacağız'. 'Siz fitnelerle bu ülkenin ekmeğini tüketemeyeceksiniz', 'Bu ülkede kargaşa çıkaramayacağız', 'Bu ülke binlerce yıllık kültürü ve medeniyeti olan bir ülke ve biz oradan geliyoruz' diyor. 'Hiçbir fırıldaklık, hiçbir fesat, hiçbir entrika bu ülkenin birliğine zarar vermeyecektir' diyorlar. Bunu diyen gençleri ve Karabük'teki tüm öğrencilerimizi kutluyorum."


Bir gazetecinin, "Erken genel seçim olacak mı" şeklindeki sorusunu Güllüce, "Şu anda böyle bir durum yok, konuşulmadı" şeklinde cevapladı."Diyarbakır'da polise silahlı saldırı yapılması ve bu gelişmelerin çözüm sürecine yansıması"nın sorulması üzerine Bakan Güllüce, şöyle konuştu:
"Gençlerimiz buna en iyi cevabı veriyor. 'Fitnelik, fırıldaklık bu ülkede para etmeyecek' diyorlar. Hepimiz birlik olacağız, iri olacağız. 2023'te dünyada ekmeği en fazla büyütmüş ülkelerden biri olacağız inşallah. Bizim soframızdaki ekmeği, kazanımızdaki yiyeceği, bu ülkenin, bu coğrafyanın çocuklarının önündeki yiyeceği, medeniyeti, kimse elinden alamayacak. Bu kazan daha büyüyecek. Patlasalar da çatlasalar da büyüyecek. İstedikleri kadar fırıldak çevirsinler, bu ülkenin birliğini bozamayacaklar."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...