Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan sordu: Berkin Elvan insan da Yasin Börü değil mi!..

Erdoğan sordu: Berkin Elvan insan da Yasin Börü değil mi!..

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı, geçen sene Berkin Elvan üzerinden siyasi istismar yapanların vahşice katledilen Yasin Börü için sessiz kaldığını söyledi.

Kobani bahanesiyle ortalığı yakıp yıkanlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da katledilen 3 gencin bazı çevrelerce görmezden gelindiğini söyledi. Erdoğan, 2. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, 16-26 yaş arasında değişen gençlerin Kurban Bayramı'nda yoksullara yardım dağıtma peşinde olduklarını belirterek, "Önce silahlarla, bıçaklarla saldırdılar, sığındıkları binanın üçüncü katında işkence gördüler, ardından aşağı atıldılar. Bununla da yetinmeyip birinin üzerinden arabayla geçtiler, diğerinin de başını taşla ezdiler" dedi. nbsp;Geçen yılki Gezi olaylarında yaralanan ve sonrasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'dan bahseden Cumhurbaşkanı, "Onun ölü bedeni üzerinden her türlü aşağılık saldırıya maruz kaldık. Günlerce manşetlerle, sokak olaylarıyla, içeriden ve dışarıdan kampanyalarla bize, akla, vicdana, edebe sığmayacak saldırılar yaptılar. Ta okyanus ötesinden ölen çocuğun mezhebine de vurgu yaparak, timsah gözyaşlarıyla taziyeler yayınladılar. Ancak bu gösteriler sırasında ateşli silahla kasten öldürülen Burak hiç kimsenin dikkatini çekmedi, hiç kimsenin vicdanına dokunmadı. Daha önceki hafta Diyarbakır'da vahşice öldürülen 3 genç o malum çevrelerin ilgi alanlarına hiç girmedi. 'Bu vahşice katledilenler, insan değil mi? Bunlar çocuk değil mi? Genç değil mi? İstanbul'da talihsizce ölen çocuk için sahte, yalan ifadelerle 'ekmek almaya gidiyordu', halbuki hiç alakası yok. Maalesef terör örgütünün maşası olmuş durumdaydı. O reklamcılar şimdi nerede? Sokaklara çıkan, gösteriler yapan, o sözüm ona vicdan sahipleri nerede? Günlerce manşetlerinden sahte vicdan gösterileri yapanlar, hani neredeler? Okyanus ötelerinden taziyeler yayınlayan, timsah gözyaşları döken, burada sokak olaylarına benzin dökmeye çalışanlar neredeler?" nbsp;
Erdoğan, bazı siyasi partilerin, taraftarlarını Kobani bahanesiyle sokağa çağırdıklarını hatırlatarak, "Birkaç gün içinde 42 insan gösterilerde hayatını kaybetti. Binlerce işyeri yakıldı, yıkıldı, yağmalandı. Şimdi biz bunlara demokratik hak mı diyeceğiz? Dünyanın neresinde böyle bir hak, böyle bir özgürlük var? Ben Batı'yı bilen birisiyim, orada nasıl bir güç kullanıldığını iyi bilirim. Bizi kıyasıya eleştiren o uluslararası medyaya, o Batılı siyasetçilere soruyorum; kendi ülkelerinde böyle bir vandallığa, böyle bir yağmacılığa, insan hayatına kasteden bu türden şiddete demokratik hak diyebilirler mi?" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...