DBP İl Başkanına soruşturma

/ Kaynak: DHA
DBP İl Başkanına soruşturma

Politika Haberleri  / DHA

DBP İl Başkanına soruşturma

DİYARBAKIR'ın merkez Bağlar İlçesi'nde Kürtçe eğitim verileceği belirtilen Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evine, Valilik kararı ile vurulan mührü söktüğü gerekçesiyle, DBP Diyarbakır İl Başkanı Zübüyde Zümrüt hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında emniyete giden Zümrüt, polise ifade vermeyeceğini belirterek, emniyetten ayrıldı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DBP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt hakkında, Diyarbakır Valiliğinin kararı ile Kürtçe eğitim verileceği belirtilen binaya vurulan mührü söktüğü gerekçesiyle TCK 203 maddesi gereğince, 'Kanun veya yetkili makamların emri uyarınca bir şeyin saklanmasını veya varlığının aynen korunmasını sağlamak için konulan mührü kaldıran veya konuluş amacına aykırı hareket etmek'ten soruşturma açtı. Savcılık tarafından yapılan tebligattan sonra Emniyet Müdürlüğü'ne giden Zümrüt, konu ile ilgili polise ifade vermeyeceğini belirterek, emniyetten ayrıldı.


Zübeyde Zümrüt konunun sadece kendisini ilgilendirmediğini, Kürtçe eğitimin milyonlarca insanı ilgilendirdiği için ifade vermediğini belirterek, "Savcılık çağırırsa gidip konuşuruz. Bu sorun sadece benim mührü sökme sorunu değildir. Dile vurulan kelepçe vardır. Bu sorunun çözümü Millİ Eğitim Bakanlığı'nı ilgilendirir" dedi.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...