Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta da Ak Parti kuruldu!

/ Kaynak: AA
Irak'ta da Ak Parti kuruldu!

Politika Haberleri  / AA

Partinin Kurucu Başkanı Baziyani, 'Parti olarak AK Parti'yi örnek alıyoruz. Yönetim modeli açısından onları öğretmenlerimiz olarak görüyoruz' dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY), AK Parti'yi model aldığı belirtilen "Islah ve Kalkınma Partisi" kuruldu. nbsp;
Merkezi Erbil'de bulunan partinin Kurucu Başkanı Muhammet Baziyani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kürt bölgesinde AK Parti gibi bir oluşuma ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Islah ve Kalkınma Partisi olarak Türkiye'deki AK Parti'yi model alıyoruz. Yönetim modeli açısından onları öğretmenlerimiz olarak görüyoruz. Çünkü AK Parti'nin, Türkiye'de yaptığı çok yeni bir tecrübeydi. Aynı prensip ve ilkelerle hareket edeceğiz" diye konuştu. nbsp;
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin diğer kurucularıyla ilişkilerinin eskiye dayandığını aktaran Baziyan, şöyle devam etti:
"Görüşmelerimiz ve ilişkilerimiz kişiseldi. Onları yakından tanıdık ve kendimize örnek aldık. Partimizde kişilerin ilişkilerine değil, liyakatleri ve yeteneklerine dayanarak strateji belirleyeceğiz. Şimdiye kadar bölgemizde böyle bir strateji uygulanmadı. Geçmişten gelen medeniyet temeli üzerine hizmet edeceğiz. Hazırladığımız onlarca projeyle bölgemizdeki boşlukları dolduracağız."
Kürt bölgesindeki diğer siyasi hareketlerin, partilerine yaklaşımının "çok olumlu" olduğunu dile getiren Baziyani, "Tüm partilerle ilişkilerimiz çok iyi. Herkesin projeleriyle Kürdistan bölgesine hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizim de her parti gibi kendi medeniyet tasavvurumuz ve projelerimizle bölgemizde bir yerimizin olacağını düşünüyoruz. Partimiz, medeniyete inanan bütün bireylere ve gruplara açıktır. Bütün etnik ve dini unsurların kendi renkleri ve özellikleriyle siyaset sahnesinde yer alacakları bir iktidar modeli öngörüyoruz. Bu noktada hiçbir ayrım yapılamaz ve hiçbir kesim dışlanamaz" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;
Baziyani, en kısa zamanda kongreye giderek, partinin genel başkanı ve merkez yönetim kurulu üyelerini seçeceklerini sözlerine ekledi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...