HDP'li Altan Tan: Çözüm iradesi sürüyor

HDP'li Altan Tan: Çözüm iradesi sürüyor

Politika Haberleri

İmralı'dan aldığım mesaj çözüm iradesinin devam ettiği yönünde. Eylemleri de 'bir kaç camın kırılması' olarak görmüyorum.

Kobani eylemleri sırasında yaşanan şiddet eylemlerini eleştirdiği için Kandil'in tepkisini çeken HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini söyledi. İmralı'dan aldığı mesajın da bu yönde olduğunu kaydeden Tan, "Bingöl olaylarıyla ilgili provokasyon uyarısı yapmasının altı çizilmeli. Bu provokasyon nasıl yapıldı. PKK içinden mi dışından mı? Bu önemli" dedi. AK Parti içerisindeki 75 Kürt milletvekilline "Ortadoğu yeniden şekilleniyor. Kürt sorununun artık beklemeye tahammülü kalmadı" diyerek inisiyatif almaları çağrısında bulundu. MHP'ye de "Çözümle ilgili gelen projeye 'hayır' diyorlar. Bir Türk milliyetçisi olarak Türkiye'yi büyütmek istiyorsanız, sizin Ortadoğu projeniz ne?" diye seslenen Tan, gerekirse Bahçeli ile görüşebileceğini ifade etti. nbsp;
Öte yandan Özgür Gündem gazetesine takma isimle yazan Altan Tan'la KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu arasında MHP polemiği yaşandı. "Altan Tan, Devlet Bahçeli'ye övgüler yağdırmış. Kürtleri linç eden MHP'lileri unutmuş görünüyor" diye yazan Karasu'ya aynı gazeteden cevap veren Tan, "Gösteriler yapılması, tepki ortaya koyulması ana sütü gibi ak ve helaldir. Ancak yüzlerce mağaza, kuyumcu ve bankanın yakılarak yağmalanmasını, arabaların ateşe verilmesini, 16 yaşındaki bir çocuğun sığındığı evde arkadaşları ile birlikte öldürülerek balkondan aşağı atılmasını, caddede başının taşla ezilerek, cesedinin üzerinden araba ile geçilmesini, Sayın Öcalan'ın olayların durdurulması ile ilgili açık talimatının Meclis kürsüsünden okunduğu günün gecesinde bölgedeki birçok karakola eylem düzenlenmesini, 'bir kaç camın kırılması' olarak görmüyorum. Mazlum, zâlim gibi davranamaz" diye yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...