Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Türkiye ABD'ye yön veriyor"

/ Kaynak: AA
"Türkiye ABD'ye yön veriyor"

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Türkiye'nin özgüveni yüksek olan bir ülke olduğunu belirterek, "ABD'nin öngördüğü çerçevede politika üreten bir Türkiye yok, ABD'ye politikalarıyla da yön vermeye çalışan aktif bir Türkiye var" dedi.
Metiner, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "IŞİD Kobani'ye niye yöneldi?" sorusunun cevabı verilmeden bölgedeki gelişmeleri anlamlandırmanın uygun olmayacağını söyledi.
"IŞİD'i Kobani üzerinden Türkiye sınırlarına süren güç hangi güç ise Kandil'in silahlarını tekrar Türkiye'nin üzerine doğrultan güç de aynı güçtür, Kobani bahanesi üzerinden Türkiye'nin malum gezici güçlerini AK Parti üzerine süren güçle aynı güçtür" diyen Metiner, 6-7 ekim olaylarıyla Kobani bahaneli yeni bir "Gezi" kalkışması yapıldığını söyledi.
Metiner, 6-7 Ekim olaylarının 6-7 Eylül olaylarıyla neredeyse birebir aynı olduğunu kaydederek, 6-7 Eylül olaylarında gayri müslimlerin evleri ve iş yerlerinin talan edildiğini, bu yeni Gezi kalkışmasında da PKK'ya karşı olan, AK Parti'li ve Hüda Par'lıların iş yerlerinin talan edildiğini bildirdi.
Kobane eylemlerinin bileşenlerinin CHP, HDP ve paralel yapı olduğunu iddia eden Metiner, "Paralel yapıya kısaca PY diyelim. PY'nin bu süreçte PYD ile nasıl bir işbirliğine giriştiğini çok aleni bir biçimde gördük. PY ile PYD'nin muhabbetinin doğru okunması gerekiyor. Türk Baas partisi CHP ile Kürt Baas partisi HDP'nin nasıl kol kola girdiğini doğru okumak gerekiyor" dedi.
Metiner, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitleleri sokağa çıkardığı gün, CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın attığı "tweet"te "Gezi vicdanı ile Kobani vicdanının birleştirilmesi gerektiğini" söylediğini ifade etti.
PKK vahşeti ile IŞİD vahşeti arasında hiç bir fark olmadığını belirten Metiner, Esed'in Rojava'yı PYD'ye altın tepsi içinde sunduğunu söyledi. Metiner, "Esed, Halep, Hama ve Humus'u bombalarken niye sadece Rojava'ya, Kobani'ye saldırmadı. PYD işgalci bir güç ise Kobani'nin de Esed rejiminin uçakları tarafından bombalanması gerekmez miydi?" diye sordu.
Mehmet Metiner, bu savaşta Türkiye'nin kara gücünün kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini kaydetti.
PYD, PKK ve IŞİD'in asla tasvip edilmeyecek örgütler olduğunu dile getiren Metiner, "Biz bu yüzden PYD'nin silahlı kolu olan YPG'nin silahlandırılmasını çözüm süreci açısından sakıncalı görüyoruz. Ya Türkiye kendi silahlı kuvvetleri ile Kobani'ye girecekti ya da Türkiye'nin öngördüğü koridordan Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gitmesine izin verilecekti. Biz ikinci şıkkı uygun bulduk. PKK söz verdiği gibi silahlı güçlerini sınır dışına çekseydi, bugün çözüm süreci çok daha farklı bir noktada olabilirdi" dedi.
AK Parti'li Metiner, Türkiye'nin özgüveni yüksek olan bir ülke olduğuna işaret ederek, "ABD'nin öngördüğü çerçevede politika üreten bir Türkiye yok, ABD'ye politikalarıyla da yön vermeye çalışan aktif bir Türkiye var. Türkiye'nin Başkanı ile ABD Başkanı Obama'nın yaptığı telefon görüşmesinin içeriği budur" diye konuştu.
HDP'li bir milletvekillinin AK Parti'nin Kürt milletvekillerine, "siyasi kavgaları bir tarafa bıraksınlar kendi bölgeleri ile ilgili sessiz kalmasınlar" çağrısında bulunduğu anımsatan Metiner, "Onun adını anmıyorum, adını anmaya değer bulmuyorum, o kendini biliyor ama keşke haddini bilse, önce haddinizi bileceksiniz bunu bize söylemeden önce. AK Parti içine burnunu sokmaktan vazgeçsin. Kendisini irade sahibi olarak görüyorsa PKK'nın silahlarıyla elde ettiklerine başkaldırsın" diye konuştu. Metiner, PKK'nın bugün bölgenin Jitem'i olduğunu kaydetti.
Metiner, Pensilvanya'nın Berkin Elvan için taziye mesajı yayınladığını ancak Yasin Börü için yayınlamadığını ifade ederek, "Mahkemeye giderse gitsin, 6-7 olur ama biz doğru bildiğimizi söylemeye devam ederiz. Cennet cehennem metaforu çok ilginçti. Hem düşünce özgürlüğünü savunacaksınız, hem de 'sakın ha paralel yapı demeyin, günah işlersiniz, bu günahtan dolayı cennete de gidemezsiniz' diyeceksiniz. Sen onlarca beddualar edeceksin, bütün bunlar günah değil ama biz hazrete eleştiri getirdiğimiz zaman... Kimin cennete girip girmeyeceğine sen karışma. Sen Allah'ın mafyası mısın, jandarması mısın? Ben de ironik olarak söylüyorum, senin cennetinde yaşamaktansa, cehennemde yaşamaya bin kere razıyım" dedi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...