CHP'nin üye sayısı bir milyonu aştı!

/ Kaynak: AA
CHP'nin üye sayısı bir milyonu aştı!

Politika Haberleri  / AA

1 Ağustos'tan bu yana internet sitesi aracılığıyla elektronik üye başvurusu alan CHP'de, bugüne kadar 3 bin 915 başvuru yapıldı.

Elektronik yolla üyelik başvurusu almaya başlayan CHP'ye, 1 Ağustos'tan bu yana 3 bin 915 başvuru yapıldı.CHP Parti Meclisi'nin (PM) onayına sunulan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) raporunda, parti üyelikleriyle ilgili bilgi verildi.Genel Sekreter Gürsel Tekin tarafından verilen bilgilerde, partinin 1 Ağustos 2014 tarihinden itibaren "www.chp.org.tr" sitesinden elektronik yolla üyelik için başvuru almaya başladığı hatırlatıldı.
Elektronik yolla başvuruda bulunanlardan, üyeliğe kabulünde engel olmayanların üyeliklerinin MYK tarafından parti tüzüğünün 8'inci maddesi kapsamında kabul edildiği bildirilen raporda, 16 Ekim 2014 tarihine kadar toplam 3 bin 915 kişinin elektronik yolla üyeliğe başvuru bulunduğu belirtildi.Bunlardan 856'sının üyeliklerinin kabul edilerek il ve ilçe başkanlıklarına bildirildiği, bin 395 kişinin üye kimlik kartları ile imzalaması gereken başvuru belgelerinin ise kargo aracılığıyla bu kişilere gönderildiği vurgulandı.
Üyelik başvuru sırasında aidatını ödemeyen, resmi uygun olmayan, gönderilen dosyayı almayan veya üyelik başvurusundan vazgeçen bin 664 kişiye ise bu aşamada herhangi bir işlem yapılmadığı ifade edildi.
-Üye sayısı bir milyonu aştı
Öte yandan, parti kütüğüne kayıtlı üye sayısının ise bir milyonu aştığı belirtildi. CHP'nin 16 Ekim 2014 tarihi itibariyle yeni kurulan ilçeler dahil 970 ilçede parti kütüğüne kayıtlı toplam bir milyon 73 bin 816 üyesi bulunduğu bildirildi.
Bu üyelerden 323 bin 179'unun kadın (toplam üyelerin yüzde 30,1'i) , 124 bin 407'ü ise 1984 doğumlu olanlar temel alınmak kaydıyla (toplam üyelerin yüzde 11,6'sı) genç üyelerden oluşuyor.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...