Başbakan açıkladı: İşçiye direkt şikayet hattı açılıyor!

Başbakan açıkladı: İşçiye direkt şikayet hattı açılıyor!

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu iş kazalarıyla ilgili doğrudan şikayet hattı kurulacağını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti 23'üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Ermenek'te yaşanan maden kazasına değindi ve iş kazalarının önüne geçilmesi için yeni bir hazırlık yapıldığını açıkladı. nbsp;

"İÇTİĞİ ÇAY BİLE HARAM"
Sadece alınan önlemlerin yeterli olmadığını ve Türkiye'de bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirten Başbakan "Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı denetçilerine çok net mesaj verdim. Bir denetçinin gittiği yerde işverenin çayını bile içmesi haramdır. Denetim elemanı gidecek ve objektif bir şekilde denetimini yapacak." dedi.

"RANTÇI İŞVEREN HESAP VERECEK"
İş kazaları ile ilgili büyük bir hazırlık içindeyken Ermenek'te çok acı bir kaza yaşandığını söyleyen Davutoğlu "Ermenek benim doğduğum yere de yakındır. Hala zor şartlarda yaşıyorlar, onların o zor şartlarından kendine rant çıkaran işveren kesinlikle hesap verecektir. Biz gerekli düzenlemeleri yaptık. Mesai 6 saattir dedik. Bu demek değildir ki işveren yerin altında yemek yemeye zorlanacak. Bu gayri insanidir." dedi.

"İŞÇİYE ÖZEL ŞİKAYET HATTI"
Devletin işçiye verdiği hakları ihlal eden iş yerleri için yeni bir uygulama hazırlığı içinde olduklarını açıklayan başbakan bundan sonra işçilerin şikayetlerini direkt nbsp;devlete iletebileceğini söyledi.Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü;
"Herhangi bir iş yerinde bizim işçilere tanıdığımız hakların yendiği bir yer varsa, onların direk şikayetlerini bize ulaştırabileceği bir yapı oluşturacağız. Bunları yapan iş yerlerini direk kapatırız. Buradan bütün işçilerimize sesleniyorum; bize bildirin. yarım edin bu zihniyeti değiştirelim. Biz her türlü önlemi aldık almaya da devam edeceğiz."

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...