Meral Akşener'den Öcalan tepkisi

/ Kaynak: AA
Meral Akşener'den Öcalan tepkisi

Politika Haberleri  / AA

TBMM Başkanvekili Akşener, Öcalan'a sekreterya iddalarına "Nereden bakarsanız yanlış. Böyle bir şey olur mu? " diyerek tepki gösterdi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, "Abdullah Öcalan'a sekreterya" iddialarına ilişkin, "Nereden bakarsanız yanlış. Böyle bir şey olur mu? Mahkemeyle suçu sabit olmuş bir kişi. Kalkışmadan ve o kalkışma nedeniyle cinayetlerden sorumlu bir kişiyi çözüm ortağı olarak koyacaksınız" dedi.
MHP İstanbul Milletvekili Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca Yıldız Teknik Üniversitesi Rumeli Hisarı Sosyal Tesisleri'nde engelliler alanında hizmet veren konfederasyon, federasyon ve diğer sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen "Engelsiz İstanbul İstişare Toplantısı" sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, "İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan'a sekreterya verileceği yönündeki iddialar var. Ne söylersiniz?" sorusuna, Akşener, şu karşılığı verdi:
"Nereden bakarsanız yanlış. Böyle bir şey olur mu? Mahkemeyle suçu sabit olmuş bir kişi. Kalkışmadan ve o kalkışma nedeniyle de cinayetlerden sorumlu bir kişiyi çözüm ortağı olarak koyacaksınız. Ben buradan bu işin paydaşlarına şunu sormak isterim; Türkiye'yi iki tarafa böldüler. Kürt tarafı var bir de Türk tarafı var. Kürt tarafını anlaşılıyor ki, Öcalan temsil ediyor. Türk tarafını kim temsil ediyor? Soru bir. İkincisi Başbakanlığı döneminde Sayın Erdoğan, Abdullah Öcalan ile Sayın Genel Başkanımız görüşüldüğünü ifade ettiğinde demişti ki; 'Görüşen şerefsizdir.' Şimdi cümbür cemaat görüşülüyor. Ne dememiz lazım."
Akşener, bir gazetecinin, "Bu süreçte iki aşama kaldığı iddia ediliyor. Birincisi özerklik, diğeri de Öcalan'ın cezaevinden çıkarılması. Sizin böyle bir öngörünüz var mı?" sorusu üzerine, bu tür çalışmaların konuşulduğunu ve yapıldığını bildiklerini dile getirdi.
Meral Akşener, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri anketle çalışır. Mesele çözüm de olsa Türkiye'de insanların birbiriyle olan iletişiminin önüne geçen, 'sen ve ben' şeklinde ayıran bir dilin sonucu itibarıyla yapılacak anket neticesinde, Güneydoğu'dan gelen oy oranları İç Anadolu'da Selçuklu coğrafyasındaki oyların karşılığı değilse hep beraber göreceğiz ki, bu iş idare edilmek üzeredir. Taraflara ayrılan Türkiye'nintravmasını hiç kimse kolayca yan yana getirip tedavi edemeyecektir. Böyle bir noktaya doğru gidiliyor. Benim asıl endişem odur" diye konuştu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...