AK Partili Şahin'den çözüm süreci açıklaması

/ Kaynak: AA
AK Partili Şahin'den çözüm süreci açıklaması

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin" Çözüm süreci konuşulacak konu değil, çok adım atılacak bir konudur "dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecine ilişkin, "Yapılan her şeyi kamuoyu ile paylaşmak gerekmez. Kamuoyu zaten sonuç bekliyor. Çok konuşulacak konu değil, çok adım atılacak bir konudur çözüm süreci" dedi.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şahin, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmesinde, kamuoyunda "çözüm süreci" olarak bilinen "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi"nin, Türkiye'nin yıllardır en önemli sorunu haline gelmiş olan terör sorununu çözmeyi amaçladığını belirtti. Şahin, halkın beklentisinin, bu çalışmanın bir an önce başarıya ulaşması gerektiği yönünde olduğunu dile getirdi.
Benzer sorunlarla başka ülkelerin de uğraşmak durumunda kaldığını anlatan Şahin, "Bu zor bir iştir ve bir anda sonuçlanacak bir problem değildir" dedi.
Şahin, şöyle devam etti:
"Özellikle son bir kaç gündür, aklı selim avdet etti. Daha serin kanlı düşünüyor taraflar. Çözüm süreci ile ilgili bazı tereddütler ve güvensiz ortam, büyük ölçüde ortadan kalkmış görünüyor. Aslında böylesine önemli bir sorunu çözmek için çok konuşmak değil, çok adım atmak gerekir. Yapılan her şeyi de kamuoyu ile paylaşmak gerekmez. Kamuoyu zaten sonuç bekliyor; Türkiye'nin dağlarında, şehirlerinde elinde silahla dolaşan militanlar görmek istemiyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. O bakımdan çok konuşulacak konu değil, çok adım atılacak bir konudur çözüm süreci."
"(Üçüncü göz), dışarıdan bir göz olacaksa, bu kem göz olur"
Şahin, çözüm süreci kapsamında "üçüncü göz" olarak anılan izleme kurulu önerisini de değerlendirdi.
"Üçüncü göz"ün daha çok Kandil'den yapılan açıklama ile gündeme geldiğini anlatan Şahin, burada, ABD'nin, "üçüncü göz" olarak çözüm süreci içerisinde bulunması düşüncesinin ifade edildiğini söyledi.
"Biz ne hükümet ne de parti olarak bu düşünceyi asla paylaşmıyoruz" diyen Şahin, şöyle devam etti:
"Çünkü çözüm süreci, Sayın Başbakanımızın da defalarca ifade ettiği gibi bir milli projedir. Kendimize ait bir sorunu, kendi yöntemlerimizle çözmek amaçlı bir projedir. Başkalarını karıştırmak istemiyoruz. 'Üçüncü göz', dışarıdan bir göz olacaksa, bu kem göz olur. Bu işe kem gözlerin karışmasını istemeyiz.
Ama içeriden; işte akiller heyeti vardı, onların içerisinden... Başka kişiler, bu konuda yardımcı olabileceklerse, çözüm sürecinin amacına ulaşması konusunda bir şeyler yapabileceklerse, bu yönde bir kanaat oluşursa, böyle bir adım atılabilir."
Şahin, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, böyle bir izleme kurulunda CHP'nin de temsilcisinin bulunması yönündeki çağrısını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun reddettiğinin anımsatılması üzerine, "Kendi takdirleridir. Şu anda başlamış olan bu süreç, nasıl planlandıysa o şekilde devam edip, bir an önce sonlandırılmalıdır diye temenni ediyorum" dedi.
"Yasa dışı uygulamalara asla müsamahakar davranamayız"
Mehmet Ali Şahin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde "terör örgütü üyelerinin vergi topladığı" yönündeki iddiaları da değerlendirdi. Şahin, şunları söyledi:
"Evet, buna benzer duyumlar, duyumların ötesinde bilgiler ve tespitler bizler tarafından da yapıldı. Hükümetimiz tarafından da devletin yetkili organları tarafından da yapıldı. Zaten o yüzden, 'kamu güvenliği; vatandaşın, halkın güvenliği' derken, biz bunu kastediyoruz.
Bu tür yanlış, yasa dışı uygulamalara asla müsamahakar davranamayız. Önce valilerimiz, güvenlik güçlerimiz, bu tür bir takım uygulamalar görürlerse, derhal yasal olarak yapmaları gereken işleri yapmalıdırlar. Nitekim bu çözüm sürecini yürüten arkadaşlarımız, Sayın Başbakan Yardımcımız, zaman zaman Sayın Başbakanımız, kamu güvenliğinin sağlanmasını öncelikli bir adım olarak gördü. O ifade edilen uygulamalar varsa, o tür işler yapmak isteyenler varsa, onların izale edilmesi içindir. Varsa böyle uygulamalar, bu çözüm süreci başarıyla devam ederse, bütün bu görüntüler ortadan kalkacaktır."
"Halk nezdinde hiçbir karşılığı yoktur"
Şahin, genel seçim yaklaşırken yeni siyasi partiler kurulmasını değerlendirirken, geçtiğimiz dönemlerde kurulan siyasi partileri anımsattı.
Şahin, "Onların şu anda hiçbirinin esamesi okunmuyor. O milletvekillerini şu anda kimse hatırlamıyor. Hatta bu milletvekillerinden grup kuranlar da olmuştu geçmişte. Yani 20 milletvekilini aşan sayıda milletvekili parti kurmuştu. Ama onların şu anda ne isimleri ne cisimleri var. Zannediyorum, bunlar kendilerini tatmin etmek amaçlı adımlardır. Halk nezdinde hiçbir karşılığı yoktur" diye konuştu.


Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...