Erdoğan; 'Belki onun da montajı var'

Erdoğan; 'Belki onun da montajı var'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜMSİAD genel kurulunda yaptığı konuşmada, TÜSİAD eski başkanı Haluk Dinçer için söylediği sözleri tüm salon alkışla karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜMSİAD'ın genel kurulunda yaptığı konuşmada ekonomide yaşanan son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Faiz enflasyonu doğurur bunu böyle bilin" dedi.

Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

"Kim ki bunlara karşı tavır almazsa dinine ahlakına vicadına haksızlık etmiştir. Üst kademe çok bariz bir şekilde üst akıl olarak ifade ettiğim emperyal güçler bunları kullanıyor. Ama tabandakilerin bazı şeyleri sorguları kaçınılmaz bir hal almıştır. Samimi insanların hala o çatı altında olmalarını kimse savunamaz. Paralel yapının tabanındaki samimi insanlar üst kademedekilerin MOSSAD ile işbirliği içinde olamadığını görmüyorlarsa yazıklar olsun! O savcı 17 Aralık darbe girişimini nasıl yaptığını anlatıyor. Pişkin bir şekilde bu savcı konuşuyor. Bu açıklamalar ihanetin apaçık itirafıdır. Ben yargının samimi dürüst mensuplarını asla bunlarla bir tutamam. Zarar gören sadece yargımız değil. Twitter'dan savcılar keyfince açıklamalar yaptılar. Dünyanın neresinde böyle bir şey var. Nasıl bir nbsp; savcısınız. nbsp; Bakın rafa kaldırılmış bazı dosyalar raftan indiriliyor. Her şeye rağmen bu paralel yapıyla iş tutanlara yazıklar olsun. Bizim çocuklara dağıttığımız boyama kitabını montaj yapıp sosyal medyaya servis etmişler. Ana muhalefet liderinin eline nbsp; de tutuşturmuşlar. Artık seçimler yaklaşıyor. Salla tutar demişler. Tabi o da bunlara uymuş. Dün de dedim. Kılavuzu karga olanın. Ya bu kaç oldu. Eline tutuşturulan sahte belgeleri kaçıncı defadır kürsüden sallıyor. Üniversite sınavlarıyla ilgili sahte emaili gösterdi rezil oldu. Ama kazandırdığı tazminatlar Kayserili'yi sucuğa doyurdu. Ben de çok tazminat kazandım. Bekliyorum biriktikten sonra güzel bir çalışma yapacağız. Fakir fukaraya dağıtacağız. Paralel Yapıya sadece ana muhalefet sahip çıkmıyor"

"Belki onun da montajı vardır"
"Türkiye'nin en büyük STK'sı durumunda olan örgütün başkanı çıktı ben paralel devlet görmüyorum dedi. Aslında bal gibi görüyor ama bunu itiraf edemiyor. Kim bilir belki onun da bir montajı vardır. Şantajı vardır. Bunlar sizinle karşı karşıya geldiğinde ellerini oğuştururlar sizi evlerine davet ederler ama nbsp; kalkıp bu ülkenin cumhurbaşkanına başbakanına hükümetine saygısızlık yaparsan karşılığını alırsın. Biz hep düzelmelerini bekledik. Bunlar şuna alışmışlar 24 saat içerisinde hükümet devirir hükümet kurarlardı. Ama işlerine geleni görürler gelmeyeni görmezler. Kesintisiz eğitim zulmünü görürler ama faizi görmezler. Kendi cebinden koyduğu parayla değil pompaya doldurur sonra oradan çekerler. Bu ülkede batık bankalar sendromunu yaşamadık mı? Faiziyle vs hesapladığınız 100 milyar doları aşan sendromu bu ülke yaşadı. Zorunlu tasarruf döneminde 13 buçuk katrilyon biz ödedik. Konut edindirme döneminde yine bu zulüm sebebiyle 3 buçuk katrilyon ödedik. Alan götürdü. Yüksek enflasyonu görmediler. Çünkü onlara zarar vermiyor. Faiz enflasyonu doğurur bunu böyle bilin. Eğer bu ülkede yatırım istiyorum faizlerin düşmesi gerekir. İstihdam istiyorsak yatırım olması lazım yatırım nasıl olacak düşük faiz olursa yatırımda olur. Faizlerin düşmesi gereken düşük noktaya düşmesi gerekir dedi"

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...