Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'a gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'a gidiyor!

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi ile darbenin ardından ilk defa BM'de karşılaşmış ve Sisi'nin katıldığı yemeğe katılmayı reddetmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suud'un yeni kralı Selman bin Abdülaziz'in daveti üzerine Riyad'a gidiyor. Erdoğan'ın, Suud ziyaretinin 3 gün sürmesi beklenirken, Mısır'da darbeyle yönetime geçen Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'nin de Riyad'a gideceği öğrenildi.
Arap medyasında, "Yeni kralın çevresinde yeni bir ittifak mı?" yorumları yapılırken, Erdoğan-Sisi karşılaşması darbenin ardından ikinci kez gerçekleşecek. İlk karşılaşma Eylül 2014'deki BM zirvesinde olmuştu. Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Sisi'nin de aralarında bulunduğu dünya liderlerine hitap etmiş ve "Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş iktidar darbeyle indirilirken, BM darbeyi yapanı meşrulaştırdı" ifadesini kullanmıştı.
Erdoğan BM Genel Sekreteri Ban'ın verdiği yemeğe Sisi'yle aynı masaya verildiği için katılmamış ve "Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştıramam" diyerek tepkisini ortaya koymuştu. (Kaynak: Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...