Fildişi Cumhurbaşkanı'ndan Erdoğan'a büyük övgü

/ Kaynak: AA
Fildişi Cumhurbaşkanı'ndan Erdoğan'a büyük övgü

Politika Haberleri  / AA

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ouattara 'Erdoğan öncesi dönemde Türkiye'nin yaşadıklarını yakından biliyorum. O dönemde IMF 2. başkanıydım...'

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara, Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı ekonomik istikrarı memnuniyetle izlediğini belirterek, "Türkiye Erdoğan'la birlikte ekonomik ve sosyal alanda birçok reformu harekete geçirdi. Erdoğan öncesi dönemde Türkiye'nin yaşadıklarını yakından biliyorum. O dönemde IMF 2. başkanıydım" dedi.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) düzenlediği ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katılımıyla gerçekleşen Türkiye-Fildişi Sahili İş Forumu'nda konuşan Ouattara, ülkesindeki yatırım fırsatlarını anlattı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün bir görüşme yapan Ouattara, Erdoğan ile beraber gelecekte başarıyı hedefleyen yeni bir yola girdiklerini söyledi.


İki ülke arasındaki ticaretin 2014 sonu rakamlarıyla 330 milyon dolar düzeyinde olduğunu belirten Ouattara, 2019 yılına kadar 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı planladıklarını söyledi.


Türkiye'nin G20 dönem başkanlığının Türkiye için gelecek adına önemli haberlerin işaretçisi olduğuna dikkati çeken Ouattara, Türkiye'de son yıllarda yaşanan sosyal ve ekonomik gelişimi memnuniyetle izlediklerini belirtti.


Ouattara, şunları kaydetti:


"Türkiye Erdoğan'la birlikte ekonomik ve sosyal alanda birçok reformu harekete geçirdi. Erdoğan öncesi dönemde Türkiye'nin yaşadıklarını yakından biliyorum. O dönemde ben IMF 2. başkanıydım. Erdoğan'ın gerçekleştirdiği reformlar Türkiye için başarı olduğu gibi onun Afrika'ya ilgisi bakımından da önemlidir. Kendisi Afrika'ya ve Afrika'daki gelişimin geleceğine ciddi bir ilgi duyuyor. Fildişi Sahili'nin başkenti Yamoussoukro dünyanın en güvenli şehirlerinden biri. Ülkemizde iş adamları için pek çok fırsat bulunmaktadır. Bir iş adamı ülkemize geldiği zaman 24 saat içinde şirket kurabiliyor. Vergi muafiyetlerimiz uygulamada. Yine bir ticaret uyuşmazlıkları mahkemesini de kurduk. Makroekonomik açıdan dengelerimiz çok iyi durumda. Bu performans sayesinde biz ulusal program hedeflerimizi yerine getirebildik. Yatırımların yüzde 40'ı özel sektör, yüzde 60'ı ise kamu tarafından yapılıyor. yap-işlet- devret projelerimizi sürdürüyoruz."


- İki ülke arasında İş Konseyi Mutabakat Zaptı imzalandı


DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete ise Cumhurbaşkanı Ouattara'nın Türkiye ziyaretinin gelecek adına umut verici olduğunu söyledi.


DEİK Türkiye-Fildişi Sahili İş Konseyi Başkanı Halit İnci de birçok iş birliğinin süratle hayata geçirileceğini belirterek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin önümüzdeki dönemde artacağını söyledi.


Forumda ayrıca iki ülke arasında İş Konseyi Mutabakat Zaptı da iş dünyası paydaşları tarafından imzalandı. Açılış konuşmalarının ardından konuk ve evsahibi ülke temsilcileri çeşitli hediye takdimlerinde bulundu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...