Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan, Hatay'da

/ Kaynak: AA
Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan, Hatay'da

Politika Haberleri  / AA

Tarhan, bazı ziyaret ve açılışlar için geldiği Hatay'da, muhtarlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un 1915 olaylarına ilişkin sözlerini değerlendirirken, "Latin Amerikalılara yapılan soykırım, Avrupa'da Yahudilere yapılan kırım ve engizisyon uygulamaları sırtlarında bir yükken, onların sözleriyle her hangi bir ülkenin sınırlarının ve tarihinin değişeceğine inanmıyorum" dedi.

Tarhan, bazı ziyaret ve açılışlar için geldiği Hatay'da, muhtarlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen toplantıda gazetecilerin Papa Franciscus'un 1915 olayları hakkındaki sözlerini değerlendirmesini istemesi üzerine Tarhan, şunları söyledi:

"Çok yakın bir geçmişte Boşnaklara uygulanan katliam, buna karşı suskun kalan Avrupa parlamentosunun almış olduğu kararla veya Papa'nın geçmişte Latin Amerikalılara yapılan soykırım, Avrupa'da Yahudilere yapılan kırım ve engizisyon uygulamaları sırtlarında bir yükken, onların sözleriyle her hangi bir ülkenin sınırlarının ve tarihinin değişeceğine inanmıyorum."

Bir basın mensubunun "Başkanlık sistemi hakkındaki görüşleriniz nelerdir?" sorusunu ise Tarhan, şöyle cevapladı:

"Başkanlık sisteminin teknik, hukuksal ve anayasal boyutunun çok tartışılması gerekir. Demokrasi geleneğimiz var. Özellikle doğrudan halkın imzasıyla, örneğin 50 bin imzayla yasa çıkarma teklifi verilmesi olanağı gibi yöntemlerle demokrasinin ve parlamenter sistemin güçlendirileceğini düşünüyoruz. Ayrıca iktidarın denetlenmesi gerekir. Yargı güçlenerek, parlamento güçlenerek iktidarın denetlenmesi gerekirken mutlak tek bir kişinin hakimiyetine bu toprakların izin vereceğini düşünmüyoruz."

Emine Ülker Tarhan, toplantının ardından partilerle esnaf ziyareti yaptı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...