HDP milletvekili adayı seçmeni tehdit ederek oy istedi

/ Kaynak: DHA
HDP milletvekili adayı seçmeni tehdit ederek oy istedi

Politika Haberleri  / DHA

En taraflı kamuoyu araştırmalarında bile HDP barajın altında görünürken, parti yönetimi gerilimi yükselterek çatışma ortamından oy kazanmaya çalışıyor

HDP Van 1'inci sıra adayı Figen Yüksekdağ seçim başarısızlıklarını şimdiden sözde "sandık hileleri" ve AK Parti'ye yükleyerek "HDP'yi darbe, hile ve provakosyonlarla barajın altında bırakırlarsa bunu başarabilirlerse sadece HDP kaybetmez, kendileri de kaybeder. Türkiye'yi bir siyasi kaosa sürükler." dedi.Türkiye seçim ortamına girdikçe HDP'nin baraj altında kalacağı netleşmeye başladı. En taraflı kamuoyu araştırmalarında bile HDP barajın altında görünürken, parti yönetimi gerilimi yükselterek çatışma ortamından oy kazanmaya çalışıyor. AK Parti adaylarını bölgede seçim çalışması yapmasına izin vermeyen HDP yönetimi, taraftarlarına seçim otobüsleri taşlatarak algı oluşturmaya çalışıyor.


HDP ŞİMDİDEN "SANDIK HİLESİ" EFSANESİNE SARILDI!


HDP'nin barajı her şartta geçeceğini belirterek, "HDP darbe, hile ve provakasyonlarla barajın altında bırakırlarsa bunu başarabilirlerse sadece HDP kaybetmez, kendileri de kaybeder. Türkiye'yi, AK Parti hükümeti kendi eliyle seçim meşrutiyetini oratadan kaldırarak bir siyasi kaosa sürükler" dedi.


Bir otelde yapılan toplantıya Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, DBP'li İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve milletvekili adayları katıldı. Toplantıda HDP Van 1'inci sıra adayı Figen Yüksekdağ konuştu. Çok kritik bir seçim sürecine girildiğini belirten Yüksekdağ, HDP'nin barajı geçememesi durumunda bunun sorumlusunun AK Parti olacağını ve ülkede kaos çıkacağını söyledi. nbsp;


HDP BARAJI GEÇEMEZSE SORUMLUSU AK PARTİ'DİR! nbsp;


Diğer seçimlerde olduğu gibi başarısızlıklarını sandık hileleri efsanesine bağlayama çalışan HDP'li Yüksekdağ, hem seçmeni hem de AK Parti'yi kaos tehtidiyle korkuttu. Yüksekdağ, HDP'nin barajın altında kalacağını hiç bir zaman düşünmediklerini anlatırken, "Eğer HDP baraj altında kalırsa şuna emin olun bu normal yollardan olmamıştır. Bir darbeci yaklaşımın sonucunda HDP'yi barajın altında görebilirsiniz" dedi. Yüksekdağ, şöyle konuştu:


"HDP'yi darbe, hile ve provakosyonlarla barajın altında bırakırlarsa bunu başarabilirlerse sadece HDP kaybetmez, kendileri de kaybeder. Türkiye'yi AK Parti hükümeti kendi eliyle seçim meşrutiyetini oratadan kaldırarak bir siyasi kaosa sürükler."

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...