HAK-PAR, ilk kez parti olarak seçime girecek

/ Kaynak: İHA
HAK-PAR, ilk kez parti olarak seçime girecek

Politika Haberleri  / İHA

HAK-PAR, ilk kez parti olarak seçime girecek. Türkiye geneli 73 il ve 77 seçim bölgesinden adayların gösterileceği partinin bildirgesi, yarın açıklanacak.

2002 yılında kurulan parti, yerel seçimlerin ardından ilk kez parti olarak bir seçime katılacak. Parti, yarın seçim bildirgesini açıkladıktan sonra adaylarını tanıtacak.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanı Vasıf Kahraman, Kürt halkının ulusal çıkarlarını ön planda tutan ve Türkiye'de Kürt sorununun çözümü için gerekli olan yol ile yöntemlerini partinin programına yerleştirdiklerini söyledi. Kahraman, "Türkiye'de Kürt sorununun nasıl çözüleceğini izah etmek için seçime katılıyoruz. Yerel seçimlerin dışından ilk kez bu yıl genel seçimlere katılacağız. Yarın gerekli olan parti programlarını anlatacağız. 73 il 77 seçim bölgesinden katılım yapacağız. Kitlelere ulaşmak için elimizden gelen gayreti açıklayacağız. İnsanlara birebir ulaşarak sorunlarını dinleyeceğiz" dedi.

"İTTİFAK İÇİN HDP'NİN BİR TEKLİFİ OLMADI"
Genel seçimler için Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) herhangi bir teklif gelmediğini dile getiren Kahraman, "Yerel seçimlerde onlarla ittifak yaparak güç birliğine gittik. Hiçbir talepte bulunmadık. Bu seçimlerde kendileri öneride bulunmadılar. Biz de bir talepte bulunmadık. Kürtlerin ulusal haklarını savunan tek parti HAK-PAR'dır. Bunu destekleyen tüm vatandaşlardan destek bekliyoruz" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...