Yeni Meclis genç iş adamlarına umut oluyor

/ Kaynak: DHA
Yeni Meclis genç iş adamlarına umut oluyor

Politika Haberleri  / DHA

Partilerin listelerinde bu kez seçilebilir konumlarda çok sayıda genç adayın olması, iş yaşamlarında gelecek kurgusu yapan genç işadamlarına umut oluyor.

Yeni meclisin genç ve dinamik bir yapıya sahip olacağı öngörüsü, iş yaşamlarında geleceğe yatırım yapan genç işadamlarının umutlarını arttırdığı gibi, Milletvekili aday listelerinin kesinleşmesinin ardından gençler ve kadınların bu kez seçilebilir noktalarda daha fazla olması konuşulan konulardan biri olmaya devam ediyor.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlere katılacak olan parti aday listelerinde 20'li yaşlardaki genç siyasilerin yanı sıra, barajın üstünde kalması beklenen partilerin seçilebilecek sıradaki adayları incelendiğinde yeni mecliste 20-30 yaş arasında 40-50 kişinin yer alması bekleniyor. 30 ile 45 yaş arasındaki adayların diğer adaylara oranla sayıca üstünlüğü de 7 Haziran sonrası " genç meclis" beklentisini artırıyor.

Nitekim bu tablo Türkiye'nin geleceğini inşa eden genç işadamlarından biri olan Besa Gurup Yönetim Kurulu Üyesi 25 yaşındaki Efe Bezci'yi de heyecanlandırıyor. Türkiye'nin en büyük artı değeri olarak tanımlanan genç neslin, siyasi arenada da kısa zamanda önemli başarılara imza atacağına inandığını vurgulayan Efe Bezci, Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına kısa zamanda önemli işler yapan genç jenerasyonun, TBMM çatısı altında ülkemizin siyasi hayatına yeni soluk getireceğine yürekten inanan genç işadamlarından.

Genç vekillerin TBMM'nin dinamiğini arttıracağına dair inancını da dile getiren Efe Bezci; Gençlerin boy gösterdikleri alanlarda kendilerini fark ettirecek önemli değişimlere imza attıklarını, bu nedenle de genel seçimlerin ardından Türkiye'nin siyaset sahnesinde gençlerin etkisinin görüleceğine dikkat çekti.

Yaşadığımız yüzyılın hemen her açıdan çok ciddi farklılıkları da beraberinde getirdiğinin de altını çizen Bezci, bu konudaki düşüncelerini ise şu şekilde ifade ediyor:" Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında kısa zamanda önemli işler yapan genç jenerasyonun, parti farkı gözetmeksizin TBMM çatısı altında ülkemizin siyasi hayatına yeni soluk getireceğine inanıyorum. Milletvekili olacak genç arkadaşlarımız iş hayatlarındaki başarılarını ülkemiz için siyaset üreterek de gösterecektir. Ümit ederim genç vekillerimizin sayısı gelecek yıllarda artarak devam eder. Beklediğimiz tablo biz genç işadamlarının gelecekteki başarı kurgularına ulaşmasını kolaylaştıracak" dedi.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...