Müezzinoğlu: 'Çözüm süreci mutlaka sonuçlanacaktır'

/ Kaynak: İHA
Müezzinoğlu: 'Çözüm süreci mutlaka sonuçlanacaktır'

Politika Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çözüm süreciyle ilgili açıklamada bulundu

Bakan Müezzinoğlu, Diyarbakır Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Burada çözüm süreciyle ilgili açıklama yapan Müezzinoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 2004 yılında Başbakanlığı döneminde Diyarbakır'da o günlerden büyük irade koyarak, süreci yönetmeye çalıştı. Süreç zaman zaman olumsuzluklara uğradı, silahla tehdit edildi. Zaman zaman provokasyonlarla sekteye edildi. Ama irade hiçbir zaman kaybolmadı. Bu 79 milyonun ortak çözmesi gereken sıkıntıdır. Siyasetçinin bu anlamda temel sıkıntıyı çözme gibi durumu var. Bunun en güçlü adayı AK Parti'dir. Bunu olumsuzluğa götüren, tehdit eden, zaman zaman silahlı provokasyonlarla kamuoyunun algısını yanlışa götüren süreçlere fırsat vermememiz gerekir. AK Parti olarak bunun öncü dinamiklerini bugüne kadar zor dense bile bu noktaya taşıdıysak bundan sonra bu süreci 78 milyonun kardeşliği, 2023'te bu ülkenin kazanması gereken hedefler adına üstlendik. Bu siyasi sorumluluğumuzu kısa sürede yerine getirmeyi arzu ediyoruz. Sürecin uzamasını bedelini provoke edenler ve yanlış yapanlar değil millet çekiyor. Halk bunun bedelini ödüyor. Milletçe, hem can kayıpları, hem özgüven, hem de maddi kayıplarla ödedik. Bu sene Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü. 100 sene önce bu mücadeleyi milletçe hep beraber verdik. Bundan sonraki süreçte hedefe beraber, kardeşçe yürüyeceğiz" dedi.


"ARZUMUZ KISA SÜREDE SONUÇLANMASIDIR"
Bundan sonraki süreçte hedef konuşmak istediklerini dile getiren Müezzinoğlu, "Daha çok kardeşlik, birbirimize değer verme, ortak iradeyi barıştan, huzurdan güvenden yana kullanma olarak götüreceğiz. 7 Haziran seçimleri bu sürecin kısa sürede sonuçlanmasına vesile olacak. Bundan sonraki süreçte hızla sıkıntı konuşmaktan, hedef konuşmaya döneriz. Kendi arasında sıkıntı olan millet yerine, hedeflere hep birlikte koyan millet olarak yürürüz. Bu doğru yolda ilerlediğimiz yol mutlaka sonuçlanacaktır. Arzumuz kısa sürede sonuçlanmasıdır" diye konuştu.


UÇAK MÜJDESİ
Öte yandan Bakan Müezzinoğlu, Bursa'da yaşayan Diyarbakır ve Muşlulara uçak müjdesi vererek, "Bursa'da yaşayan Diyarbakırlı hemşehrilerimizin bölgeyle olan irtibatlarının hava yoluyla sağlanmasıyla ilgili taleplerini takip ettiğimi ifade etmek isterim. İnşallah haftaya bugün Diyarbakır-Bursa ve Bursa-Muş uçak tarifelerinin başlayacağını sizlerle paylaşacağım" şeklinde konuştu.
Müezzinoğlu, buradaki ziyaretinin ardından Bitlis İli ve İlçeleri Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...