Abdullah Gül'den seçim tahminini açıkladı

/ Kaynak: AA
Abdullah Gül'den seçim tahminini açıkladı

Politika Haberleri  / AA

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,Katar'da yayınlanan eş-Şark gazetesine konuştu.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "AK Parti'nin esas kurucusu benim. AK Parti'nin hem ilk çıkardığı başbakan benim, ilk cumhurbaşkanı da benim. Cumhurbaşkanlığından sonra da başka bir makam yok, ne yapalım ki. Arkadaşlarımız da şimdi devraldılar. Onların başarılı olmasını istemekten başka bir arzum yok" dedi.

Katar'da yayınlanan eş-Şark gazetesine konuşan Gül, "Enerjinin sadece siyasette harcanmadığını, enerjisini başka hizmetlerde de harcayabileceğini" belirterek "Şimdilik böyle düşündüğünü" söyledi.

Gül, kendisinin yeni dönemde Türkiye-Katar ilişkilerini başlatan kişi olduğunu belirterek, "2002 yılında başbakan olduğum dönemde, ondan sonra da hem Dışişleri Bakanı olduğum hem de Cumhurbaşkanı olduğum dönemde en ileri noktaya geldi. Bunu her iki ülkenin vatandaşları da büyük bir mutlulukla karşılıyor. Baba Emir ile bizim başlattığımız ilişkiler şimdi yeni Emir Temim ile ve Türkiye'deki Hükümet, Cumhurbaşkanı, hep beraber çok güçlü, bir ileri bir safhaya taşınıyor. Hep adım, adım ileri gidiyor" diye konuştu.

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ...
nbsp;
Gül, "7 Haziran genel seçimleriyle ilgili, istikrarın önemli olduğunu nbsp; halkın bu önemi her zaman gördüğünü" belirterek, "Kanaatinin istikrarın devam nbsp; edeceği yönünde" olduğunu söyledi.

YENİ PARTİ KURACAK MISINIZ?
nbsp;
Kendisine "Yeni bir parti kurma düşüncesi olup olmadığı" sorulan Gül, nbsp; şunları kaydetti: "AK Parti'nin esas kurucusu benim. Ak Parti'nin hem ilk çıkardığı nbsp; başbakan benim, ilk cumhurbaşkanı da benim. Cumhurbaşkanlığından sonra da başka nbsp; bir makam yok, ne yapalım ki. Arkadaşlarımız da şimdi devraldılar. Onların nbsp; başarılı olmasını istemekten başka bir Arzum yok. Enerji sadece siyasette nbsp; harcanmıyor. Enerji başka türlü de, hizmetlerle değerlendirilebiliyor. Şimdilik nbsp; böyle düşünüyoruz."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...