'28 Şubat'ta gizli koalisyon kurdular'

/ Kaynak: İHA
'28 Şubat'ta gizli koalisyon kurdular'

Politika Haberleri  / İHA

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, AK Parti ile HDP arasında 28 Şubat'ta Dolmabahçe'de bir koalisyon kurulduğunu iddia etti.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, AK Parti ile HDP arasında 28 Şubat'ta Dolmabahçe'de bir koalisyon kurulduğunu iddia etti.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, paralel yapı iddialarına yönelik operasyonda tutuklanan isimler için 32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararını İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin 'yok hükmünde' saymasıyla ortaya çıkan tartışmalara ve Başbakan Davutoğlu'nun konuyla ilgili açıklamalarına ilişkin konuştu.

İHA'ya özel açıklama yapan Vural, şunları söyledi: "Türkiye'de maalesef hangi mahkemeye güvenecek vatandaş soruyorum. Hangi mahkeme kararına güvenecek? Bu süreç hukukun kendi içerisinde çözümlemesi gereken bir süreç ama bu süreci siyasi bir araç olarak kullandığınız zaman hukuku siyasallaştırmış oluyorsunuz"

"HUKUKU KENDİ MECRASI İÇİNDE BIRAKMAK LAZIM"

Bir tutukluluğun devamı ya da olmamasıyla ilgili sürecin siyasetin değerlendireceği bir konu olmadığını kaydeden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakanımızın da açıkçası bunu miting meydanlarında tutukluluğunun kaldırılması diye devam etmesi yönündeki mahkeme kararları üzerine siyaset üretmesi, yargıyı siyasallaştırmaktır. Asliye Ceza Mahkemesi karar vermiş. Buna kimin karar vermesi lazım. Yargının karar vermesi gerekiyor. Gerçekten kaotik bir durum söz konusu. Hukuku kendi mecrası içinde bırakmak lazım. Yürütmenin bu şekilde baskı uygulaması, bundan sonra karar verecek hakimleri etkilemez mi? Bütün bu gerçeklerin bağımsız yargı sürecinde ortaya çıkması lazım. Siyasilerin bir tutukluluk ya da tutukluluğun kaldırılması üzerinden siyaset üretmesi, yargıya baskı uygulaması, bir savcının veya hakimin karar verme konusunda endişelerini ortaya koyar. Karar veremez duruma gelir, büyük bir baskı oluşur."

"VATANDAŞ HANGİ MAHKEMEYE GÜVENECEK?"

Türkiye'nin adalete, bağımsız ve tarafsız işleyen bir yargıya ihtiyacı olduğunu dile getiren Vural, bu süreçte vatandaşın hangi mahkemeye ve hangi hakime güveneceğini sordu. Meselenin 'paralel' gibi konuların üzerinde bir sorun olduğunu dile getiren Vural, "Bence Türkiye adaleti arıyor, Türkiye bağımsız ve tarafsız bir yargıyı arıyor, Türkiye her türlü baskıdan uzak savcı ve hakimleri arıyor" dedi.

"EN BÜYÜK ANKET 30 MART'TA YAPILDI"

30 Mart seçimleri üzerinden verdiği örnekle Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) eleştiren Vural, sözlerine şöyle devam etti: "30 Mart seçimlerine bakıldığında HDP'nin bağımsız olarak seçimlere girmiş olması varsayımıyla 30 Mart seçimleri simülasyonu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek başına iktidar olamayacağını gösteriyor. En büyük anket 30 Mart'ta yapıldı. Bu oylara göre HDP de bağımsız girse bu durumda Adalet ve Kalkınma Partisi tek başına iktidar olamıyor. 30 Mart seçimlerinin oyları varsayıma alınırsa Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek başına iktidar olabilecek bir çoğunluğa ermesi, HDP'nin parti olarak seçime girmesi Adalet ve Kalkınma Partisi projesidir."

"KOALİSYON KURDULAR"

28 Şubat'ta Dolmabahçe'de AK Parti ve HDP arasında bir koalisyon kurulduğunu söyleyen Vural, "AKP ve HDP koalisyonu kurdular, seçim beyannamesini hazırladılar. Bizim siyasetimizin bütün alanıyla ilgili kapsamlı olarak bir anlaşma ilan ettiler. Vatandaşlığımız, devletimiz, kimliğimiz, demokrasimiz, cumhuriyetimiz, kamu düzeni dahil olmak üzere seçim öncesi koalisyonu ortaya koydular. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek başına iktidar olamayacağını, Milliyetçi Hareket Partisi'nin yükseldiğini ve vatandaşlarımızın Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidara taşıyacağını ifade ediyoruz" diye konuştu.

"HDP VE AKP BİR İKTİDAR OLMAYI HEDEFLİYOR"

MHP'nin böyle bir koalisyon içerisinde olmasının tabiata aykırı olduğunu belirten Vural, "Aslında olmazı göstermek suretiyle olabileceği ifade ediyorlar. Olabilecek olan da AKP ve HDP koalisyonu hedeflerini ortaya koyuyor. AKP'ye yakın çevreler tarafından ileri sürülen bu koalisyon projesinde görünmektedir ki; seçim öncesi işbirliği yaptıkları gibi seçim sonrasında da HDP ve AKP bir iktidar olmayı hedefliyor. Anayasa'yı değiştirme iradesi Dolmabahçe'de ortaya kondu. AKP ve HDP aynı eksende buluştuğuna göre muhtemelen iki parti de oylarını maksimize etmek suretiyle bir koalisyon hazırlığı içerisinde. Biz, Milliyetçi

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...